Српски Покрет Двери - Лого
Search

Димитријевић: Окупимо се на великом народном сабрању на Видовдан у Београду

На данашњој конференцији за медије, одржаној у просторијама Српског покрета Двери у Чачку, члан Председништва Двери др Владимир Димитријевић изјавио је следеће: 

       Окупили смо се да подсетимо све наше грађане да на Видовдан у 19 часова испред цркве Св. Марка у Београду имамо велико сабрање у одбрану Срба на Косову и Метохији који су изложени страховитом терору НАТО арбанашке квазидржаве где су Срби непрестано хапшени и малтретирани, док власт Републике Србије на челу са Александром Вучићем им никако и ни у чему не помаже. Александар Вучић је човек који служи страним интересима и који већ дуго ради на томе да КиМ заувек оде из састава Србије, а све под изговором ,,патриотске борбе”.

Ми морамо да одбранимо КиМ у саставу Србије, јер ако ту светињу не одбранимо, сутрадан нећемо моћи одбранити ни наше станове и куће. Зато, у организацији Покрета за одбрану КиМ, Српски покрет Двери позива да се сви окупимо на скупу на Видовдан испред цркве Св. Марка у Београду и покажемо да се никада нећемо одрећи КиМ.

Такође, у Чачку, у петак 30. јуна у 19 часова код споменика војводи Степи настављају се протести против насиља који се организују у целој Србији да би се показало да режим Александра Вучића мора да оде, да морају да се распишу ванредни избори, а док до њих не дође да се оформи привремена прелазна Влада која би успоставила нормалне, равноправне и фер изборне услове како би Србија једном заиста могла слободно да гласа.

Протести против насиља се настављају и због безобразлука и дрскости једног ненародног режима који је после свих лажи о томе да ће укинути ријалити програме допустио власнику главне ријалити телевизије да опет најављује „Задругу“, да нас пљује у лице и руга нам се после свих злочина који су се десили у Београду и Младеновцу. 

Сви грађани Чачка, без обзира на политичку припадност треба да се придруже протестима против насиља, да се придруже осталим грађанима Србије који више не могу да трпе зулум једног режима који води човек који је потпуно уцењен, који више ништа никоме не сме, осим да малтретира свој народ.

Због тога, на Видовдан у 19 часова испред цркве Св. Марка у Београду, а два дана касније, у петак 30. јуна испред споменика војводи Степи у 19 часова у Чачку окупљамо се да кажемо да Србија не пристаје на насиље. Где год се спроводи насиље против српског народа и здравог разума устајемо и позивамо на борбу, на мирне грађанске протесте, ако треба и на грађанску непослушност да би један ненародни режим коначно схватио да не може да влада, а да се не пита народ.

Др Владимир Димитријевић 

Члан Председништва Двери 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: