Српски Покрет Двери - Лого

Др Борислав Антонијевић: Стручни људи за унапређење живота у Београду

Говор кандидата за градоначелника Београда испред Патриотског блока ДВЕРИ-ПОКС др Борислава Антонијевића на конференцији за новинаре приликом представљања новоизабраних народних посланика и одборника Двери.

    Мораћу, мада не бих желео да личим на оно што смо гледали до сада, да се захвалим Бошку Обрадовићу на иницијативи којом је, са својим политичким истомишљеницима, формирао Патриотски блок где су укључили и нас који нисмо у политици.

Протеклих година смо имали утисак да, осим тога што изађемо на гласање и што некоме дамо глас, ми више од тога немамо ништа. Много пута се десило да смо дали глас, а онда се покајали, па смо донели ону кобну одлуку да више на изборе не излазимо. Овом приликом ћу замолити све оне који су на изборе изашли да изађу поново, а све оне које на изборе нису изашли да следећи пут обавезно изађу јер то је на првом месту њихова обавеза, а на другом месту да испуне своје демократско право.

Ми ћемо бити глас народа у Скупштини града Београда и бићемо уши народа у Скупштини града. Све што тамо будемо чули, ми ћемо народу пренети. Преко наше канцеларије примаћемо сугестије народа о томе шта им смета, а борићемо се за здраву воду, за здрав ваздух и за здраву земљу. Потрудићемо се да помогнемо приградским општинама које могу да се баве земљорадњом, а којима је то право ускраћено. Потпуно сам убеђен да они могу да хране и Београд и шире и то здравом храном. Ми још увек имамо здраво земљиште и можемо то да производимо.

Проблеми Београда су вишеструки, а међу њима су и гужва, паркинг места итд.. Постављам питања: Ко је имао право да наше тротоаре претвори у паркинге? Мој тротоар су претворили у паркинг и онда мени тај мој тротоар наплаћују сат паркирања. Нисам против тога да Београд треба да има обезбеђене паркинге, напротив за то сам да Београд мора да има 10 или 50 пута више обезбеђених паркинга, али те паркинге мора да обезбеди град, мора да нађе локације да се ти паркинзи направе, да та цена паркирања буде приступачна сваком човеку који жели да паркира. Такође, нема потребе да се користи толики број службених аутомобила. Ми имамо 10, 20 пута више службених аутомобила него што их имају много развијеније земље.

Оно што ћемо ми као одборници да урадимо је то да ћемо почети да користимо струку у свим сегментима. Какве могућности имамо ми у граду? Велике. Да ли имамо могућност електроенергетског проширења у оквиру града? Имамо. Да ли је то могуће? Јесте. Да ли могу наше топлане да праве струју? Могу. Да ли може струка у томе да нам помогне? А ко би други могао да нам помогне, ако не струка? Значи, струка је то што ће да унапреди живот у овом граду.

У Београду се много ненаменски троши, много се ствари плаћа скупље него што јесте, много ствари се не наплаћује што би могло да се наплати, а много ствари се наплаћује и народ оптерећује. Ко ту треба да се укључи? Опет струка. Да ли треба да се унапреди примарна здравствена заштита у овом граду? Наравно. То је нешто о чему ја могу да кажем одговорно зато што радим у терцијарној установи која је врхунски опремљена, Бошко Обрадовић је једном приликом рекао да сва породилишта треба да буду хотели са 5 звездица… Не морају са пет, нека буду са три, али нека имају опрему од шест звездица. Ми је тренутно имамо, примарна здравствена заштита је нема.

Потрудићемо се да нашим понашањем, нашим идејама и нашим делима покажемо да смо заслужили и оправдали поверење људи који су нам дали глас на овим изборима и надамо се да ће нас још много више народа препознати као ону снагу која може овом граду да донесе бољитак.

др Борислав Антонијевић

Кандидат за градоначелника испред Патриотског блока ДВЕРИ-ПОКС

Цео говор др Борислава Антонијевића можете погледати овде:

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Др Борислав Антонијевић: Стручни људи за унапређење живота у Београду

Снег је зимску службу – ЈКП „Београд пут“ и градску власт „изненадио“ у децембру и због тога је у недељу настао потпуни колапс на београдским улицама. Из тог разлога захтевамо хитну смену Зорана Радојичића и Горана Весића.

Радојичић је само дан пре снега, у суботу, на седници Штаба за ванредне ситуације рекао како је све спремно за чишћење снега. У недељу ујутру снег је градску власт ипак “изненадио“ толико да га нису очистили ни током целог дана, грађани су ишли пешке, а излазак на ауто-пут у раним јутарњим часовима је био скоро непроходан због колоне аутомобила који су проклизавали. Није био очишћен чак ни ауто-пут нити скоро иједна саобраћајница првог реда. Аутобуси су били блокирани, трамваји су стајали у низу у Булевару краља Александра, а Устаничка и многе друге улице изгледале су катаклизмично са поломљеним дрвећем, које су на крају уклањали сами грађани.

Због свега тога, Српски покрет Двери тражи под хитно одговорност и смену градоначелника Зорана Радојичића, заменика градоначелника Горана Весића, директора предузећа „Београд пут“ Ивана Тејића и директора предузећа „Путеви Србије“ Зорана Дробњака као и раскид уговора о одржавању путева на териотрији Београда са фирмом “Страбаг“ д.о.о Нови Београд и њихову одговорност. Захтевамо преиспитивање и раскид уговора са свим приватним фирмама које су до данас биле задужене за одржавање путева на читавој територији Србије, њихову одговорност и утврђивање штете коју су нанели држави и грађанима.

Сви они заједно треба да одговоре на питање зашто је одржавање путева у толикој мери дато у руке приватницима и сви они заједно морају поднети терет одговорности због неодржавања истих, не само зими већ током целе године чиме доводе у опасност све грађане.

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: