Двери: Албански сепаратисти поново напали Србе на КиМ

Албански сепаратисти на КиМ поново су напали Србе, што је изазвало велико узнемирење међу нашим грађанима како у јужној српкој покрајини, тако и широм целе Србије.

Наиме, тзв. Косовска полиција затворила је путеве на северу КиМ којима Срби одлазе на посао, код лекара и којима српска деца иду у школу. Овај сценарио подсећа на ранија дешавања и отвара могућност нове ескалације сукоба који ће у потпуности онемогућити живот Србима на КиМ.

О томе је сведочио Горан Миленковић, члан Председништва Двери из Лепосавића и председник покрајинске организације Двери за КиМ. Међу Србима на КиМ влада оправдан страх да би албански сепаратисти поново могли да их нападну и изврше погром, као што је било 17. марта 2004. године. Овакво стање је посебно осетљиво у контексту тренутне геополитичке ситуације и сукоба у Украјини, што албански сепаратисти, у сарадњи са НАТО, могу искористити и изазавати сукоб и нови напад на Србе на КиМ.

Српски покрет Двери захтева реакцију српских власти на ова најновија догађања. Држава Србија мора заштити своје грађане у свим деловима Србије, па тако и на Косову и Метохији. У супротном, испоставиће се као тачно оно што годинама тврдимо, а то је да се Вучићева власт и званично одрекла Косова и Метохија.

Инфослужба Двери

Share on whatsapp