Српски Покрет Двери - Лого

Двери: Албански сепаратисти поново напали Србе на КиМ

Албански сепаратисти на КиМ поново су напали Србе, што је изазвало велико узнемирење међу нашим грађанима како у јужној српкој покрајини, тако и широм целе Србије.

    Наиме, тзв. Косовска полиција затворила је путеве на северу КиМ којима Срби одлазе на посао, код лекара и којима српска деца иду у школу. Овај сценарио подсећа на ранија дешавања и отвара могућност нове ескалације сукоба који ће у потпуности онемогућити живот Србима на КиМ.

О томе је сведочио Горан Миленковић, члан Председништва Двери из Лепосавића и председник покрајинске организације Двери за КиМ. Међу Србима на КиМ влада оправдан страх да би албански сепаратисти поново могли да их нападну и изврше погром, као што је било 17. марта 2004. године. Овакво стање је посебно осетљиво у контексту тренутне геополитичке ситуације и сукоба у Украјини, што албански сепаратисти, у сарадњи са НАТО, могу искористити и изазавати сукоб и нови напад на Србе на КиМ.

Српски покрет Двери захтева реакцију српских власти на ова најновија догађања. Држава Србија мора заштити своје грађане у свим деловима Србије, па тако и на Косову и Метохији. У супротном, испоставиће се као тачно оно што годинама тврдимо, а то је да се Вучићева власт и званично одрекла Косова и Метохија.

Инфослужба Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: