Српски Покрет Двери - Лого

Двери Београд: Нећемо дозволити усвајање катастрофалног Плана детаљне регулације за Миријево

У понедељак, 9.5.2022. требала је да буде одржана Јавна седница у вези ПДР за Миријево (Бајдина) ГО Звездара, којом је председавао председник комисије Градски архитекта Марко Стојчић.

    Седници су поред незадовољних грађана Миријева присуствовали и будући одборници у Скупштини града Београда из Партиотског блока Двери – ПОКС, Радмила Васић, др Борислав Антонијевић и Божидар Павловић, који су учествовали у јавној расправи.

Представници Патриотског блока указали су на проблеме које трпе грађани Миријева и целе Звездаре, на чијем се челу налазе функционери који су од грађана Звездаре незаконито присвојили милион евра за некатегорисане путеве на Звездари које нису изградили. Председник градске организације Двери Београд, Радмила Васић, заједно са незадовољним грађанима Миријева, прекинула је Јавну седницу, назвавши је скандалозном и нелегитимном, а захтеви које је изнела и на које није добила одговор су следећи:

1. Први је што је ова Комисија као и Градска власт у техничком мандату и не би требала да се о овако важним питањима бави а још мање да одлучује о томе.

2. ПДР Миријево је потпуно погрешан и у оваквом облику не треба га усвајати, од тога да су јавни објекти само на папиру и никада се не граде, до тога да ће се зидати на клизиштима, која имају површину од преко 26 ха, да ће бити уништен веома важан зелени појас јер од 60 ха постојећих шума и зеленила остаће само мало изнад 3 ха, што је у веома загађеном граду недопустиво.

3. Миријево, као и сви делови Београда су постали пренасељени а да је комплетна инфраструктура од саобраћаја до водовода и канализације, електро мреже остала на нивоу из прошлог века. Миријеву недостаје путна инфраструктура, гужве су огромне. Миријево нема урађену канализацију, нема довољно паркинга, нема довољно зеленила, постојећи паркови се унуштавају дивљом градњом. У непосредној близини Миријева је Винча и нова еколошка бомба након отварања и пуштања у рад спалионице комуналног отпада.

4. Осуђујемо намештене Јавне седнице на којима седе и спавају запослени у градским управама и предузећима, попуњавајући места и правећи вештачку и лажну слику да ту седе грађани који се нешто питају. Јавне седнице Комисије за планове Скупштине града Београда су чиста превара и да то мора да се промени и врати у законске оквире.

5. Чланови Комисије заједно са председником комисије за планове Скупштине града су за кривичну и затворску одговорност.

6. Осуђујемо Комисију за планове Скупштине града и оптужујемо их да не поштују Закон о планирању и изградњи у домену доношења панова и да не поштују ниједан План вишег реда и постављају се да су они сами град изнад свих у држави.

Инфослужба Двери Београд

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: