Српски Покрет Двери - Лого

Двери Београд: Подршка студентима Медицинског факултета

Српски покрет Двери подржава студенте Медицинског факултета у намери да туже одговорне у овој установи.

    Наиме, утврђено је да Медицински факултет обрађује податке о вакцинацији, о прележаном КОВИД-у и о позитивном налазу IgG антитела студената, супротно одредбама члана 17. ЗЗПЛ за обраду посебних врста података о личности и без ваљаног правног основа из члана 12. став 1. ЗЗПЛ, те да обрадом истих података врши повреду начела минимизације података из члана 5. став 1. тачка 3) ЗЗПЛ.

Из наведених разлога Повереник је донео решење којим је забранио да се врши обрада података о личности, и то посебних врста података о личности – података о здрављу студената под називом ,,Ретикулум”, у сврху присуствовања настави и обављања радних активности.

Повереник је наложио Медицинском факултету да обрише ове податке и о брисању истих обавести све студенте од којих су предметни подаци прикупљени. Руковалац је обавестио Повереника да је обрисао све податке који се односе на вакцинални статус студената као и да је о истом обавестио и студенте.

Као Покрет Двери, учествовали смо и у протесту које је ЛРНЕ организовао у тренутку када је тек најављено увођење ковид пропусница на Медицинским факултетима у Србији, а подсећамо да је то била увертира за увођење пропусница у целој земљи. Од старта смо указивали на кршење закона и Устава Србије и драго нам је да је, на неки начин, оваквим решењем Повереника потврђено да је све од старта било незаконито.

С обзиром да Повереник није реаговао у склопу ингеренција којима располаже и сам поднео прекршајну пријаву против одговорних, најбољи начин је да пријаве поднесу они над којима је директно и учињено прекршајно дело, а то су студенти Медицинског факултета.

Инфослужба Двери Београд

Видео прилог можете погледати овде:

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: