Српски Покрет Двери - Лого

Двери Београд: Захтевамо хитно пуштање на слободу Београђанина ухапшеног на Газиместану!

Полиција је јуче на Газиместану ухапсила Николу Н. (20) из Београда, одмах након парастоса одржаног страдалим српским јунацима у Косовској бици.

    Сматрамо да оваква хапшења Срба на Косову и Метохији представљају показивање силе, бруталности, непоштовање људских права и слобода. За овакво понашање тзв. Косовске полиције одговорна је директно ЕУ и САД, који дозвољавају брутално кршење свих људских права Срба, било да су дошли на КиМ на један дан или живе на својим вековним огњиштима.

Апелујемо на међународне снаге да испитају о чему се ради и да ли се на овакав начин врши притисак на Србе да престану да долазе на своју свету српску земљу и да ли пројекат „Отворени Балкан“ подразумева „затворено Косово“ за Србе?

Захтевамо хитно пуштање на слободу нашег суграђанина као и да се прекине ружна традиција хапшења Срба на Косову по принципу „преког суда“ и то на највеће српске празнике. Уједно подсећамо међународну заједницу на обесправљени положај Срба на Косову и Метохији и апелујемо да утиче на побољшање њиховог положаја.

Такође очекујемо од председника државе и целокупног државног руководства да хитно реагују и захтевају ослобађање ухапшеног младића.

ГрО Двери Београд 

*Извор фотографије: Д. Зечевић/Новости 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: