Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Београд: Захтевамо хитно пуштање на слободу Београђанина ухапшеног на Газиместану!

Полиција је јуче на Газиместану ухапсила Николу Н. (20) из Београда, одмах након парастоса одржаног страдалим српским јунацима у Косовској бици.

    Сматрамо да оваква хапшења Срба на Косову и Метохији представљају показивање силе, бруталности, непоштовање људских права и слобода. За овакво понашање тзв. Косовске полиције одговорна је директно ЕУ и САД, који дозвољавају брутално кршење свих људских права Срба, било да су дошли на КиМ на један дан или живе на својим вековним огњиштима.

Апелујемо на међународне снаге да испитају о чему се ради и да ли се на овакав начин врши притисак на Србе да престану да долазе на своју свету српску земљу и да ли пројекат „Отворени Балкан“ подразумева „затворено Косово“ за Србе?

Захтевамо хитно пуштање на слободу нашег суграђанина као и да се прекине ружна традиција хапшења Срба на Косову по принципу „преког суда“ и то на највеће српске празнике. Уједно подсећамо међународну заједницу на обесправљени положај Срба на Косову и Метохији и апелујемо да утиче на побољшање њиховог положаја.

Такође очекујемо од председника државе и целокупног државног руководства да хитно реагују и захтевају ослобађање ухапшеног младића.

ГрО Двери Београд 

*Извор фотографије: Д. Зечевић/Новости 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: