Српски Покрет Двери - Лого

Двери: Бесплатни уџбеници и вртићи за сву децу

Српски покрет Двери годинама уназад залаже се за бесплатне уџбенике, ужину и вртиће за сву децу, а посебно ону која долазе из сиромашних породица. Зато поздрављамо сваку локалну самоуправу у Србији која је спремна да испуни ове предлоге из нашег програма. 

Међутим, још у време када је Драган Ђилас био градоначелник Београда и када је град Београд обезбеђивао дупле уџбеничке комплете да деца не би морала да их носе у претешким ђачким торбама од куће до школе и назад – бунили смо се против тога зашто је таква мера уведена само у Београду, а не и у читавој Србији. Сада када бивши Ђиласов заменик, а садашњи СНС-ов градоначелник Београда, Александар Шапић најављује да ће се у предлогу буџета града Београда за 2023. годину наћи бесплатни уџбеници за све ђаке и бесплатни вртићи за све предшколце – постављамо исто питање: зашто се то планира само у Београду, а не и у читавој Србији?

Недавно је градоначелник Шапић делио бесплатне ваучере свој деци у Београду, што је леп маркетиншки потез, али сматрамо да треба водити рачуна о социјалним неједнакостима, јер је потребније више подржати ону децу из социјално угрожених, сиромашних и презадужених породица којима више и треба, док ће се богатије породице саме снаћи. Сада Шапић најављује мере које је преписао из програма Српског покрета Двери, само што у нашем програму се оне односе на сву децу у Србији. Да ли то значи да је СНС одустао од свог некадашњег предизборног слогана „За сву нашу децу” и почео да дискриминише децу по географском пореклу?

Србија не треба да се претвори само у Београд. Стално одсељавање из мањих општина и градова у Београд није решење јер се остатак Србије празни. Београд треба да стане са непланираним развојем јер је свакодневни живот Београђана, услед саобраћајног и урбанистичког колапса, већ постао неиздржив. Управо супротно, држава, покрајине и локалне самоуправе треба максимално да помогну да се остаје живети и радити у мањим и граничним срединама. За то време Београд треба да се растерети у саобраћајном и урбанистичком смислу, да добије више зелених површина и канализације, да реши проблем велике загађености ваздуха, што би била највећа могућа помоћ за сву београдску децу и њихове породице.

Инфослужба Двери 

*Извор фотографије: N1 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: