Српски Покрет Двери - Лого

Двери: Бићемо глас народа у Народној, али и локалним скупштинама

Српски покрет Двери је, на конференцији за медије одржаној у Београду, представио народне посланике и одборнике из својих редова изабране на априлским изборима.

    Том приликом јавности су се обратили народни посланици: Бошко Обрадовић (председник будуће посланичке групе Двери), мр Иван Костић (заменик председника), проф. др Тамара Миленковић Керковић, Милован Јаковљевић, Радмила Васић и Борко Пушкић, као и одборници др Борислав Антонијевић и Радмила Васић (Београд), Саша Илијић (Књажевац), Благоје Грковић (Аранђеловац) и Слободан Давидовић (Бајина Башта). Због пословних обавеза, конфренцији нису присуствовали одборници Надежда Прековић (Аранђеловац) и Драган Манојловић (Мајданпек).

 

Бошко Обрадовић: Инсистираћемо на доношењу хитног пакета мера подршке домаћој привреди и пољопривреди у циљу економске и прехрамбене безбедности и самоодрживости. Пакет би требало да садржи конкретне мере за обезбеђивање свих потребних робних резерви, социјалну помоћ у виду бесплатних ваучера за храну и друге основне животне потребе за сиромашне, као и обавезу државних институција да све јавне набавке врше преко домаћих произвођача купујући искључиво домаћу робу. Посланичка група Двери посебно ће се у новом скупштинском сазиву бавити темама демографије и како победити белу кугу, прехрамбеног суверенитета и обезбеђивања здраве хране и воде за све грађане Србије, енергетске безбедности, слободе и здравља нације, отетих беба из породилишта, наплате ратне одштете од НАТО, реституције, корупције, Срба у региону и расејању и реформе просвете.

мр Иван Костић: Српски покрет Двери неће одустати од борбе за очување КиМ у саставу Србије. Борићемо се свим политичким средствима да актуелна власт не уведе санкције Русији као и за јачање стратешке сарадње са Русијом. Наставићемо да се боримо за статус и права наших сународника у региону и дијаспори. Залагаћемо се за очување традиционалних и породичних вредности, сећаћемо се свих наших страдалника у прошлом веку, а посебно бих истакао тему Јасеновца јер сматрамо да претходна и ова власт нису урадиле довољно по том питању.

проф. др Тамара Миленковић Керковић: Као заступник грађана у Народној скупштини Републике Србије, као потпредседник Срспког покрета Двери и као професор Универзитета свој посланички мандат искористићу: за подршку домаћем привреднику и предузетнику ускладу са начелом економског патриотизма који је срж нашег Програма „Паметног економског развоја“, за подршку свим породицама, деци, мајкама, самохраним мајкама и самохраним очевима кроз предлоге мера из нашег Социјалног програма „За државу која брине“ и породичне политике Двери, за побољшање положаја младих, за очување здравог ваздуха, воде, земље и хране, за исправљање неправди према пензионерима, за исправљане неправди према бројним категоријама људи доведених до сиромаштва, за повратак изворних прихода локалним самоуправама и директан избор градоначелника, за облике непосредне локалне демократије и права грађана да одлучују о најважнијим питања живота у градовима и селима.

Милован Јаковљевић: Као пољопривредник и један од ретких народних посланика који живи и ради на селу, говорим у име села и домаћих пољопривредних произвођача. С тим у вези, иницираћу доношење пакета мера за прехрамбену сигурност, а међу највижнијим су: 1. Увођење паритета између примарних пољопривредних производа и готових прехрамбених производа. Готове прехрамбене производе везати за сировине, односно инпуте на које би додали објективне трошкове производње и Уредбом ограничену трговачку маржу и тако добили цене које задовољавају све учеснике од њиве до трпезе; 2. На основу социјалне карте заштитити социјално најугроженије становнике издавањем ваучера (вредносних чекова) или грантова (условних чекова) искључиво за куповину домаћих производа; 3. Државне институције обавезати да за време трајања енергетске и прехрамбене кризе купују домаће индустријске, прехрамбене и пољопривредне производе, а оне из увоза само уколико не постоје на домаћем тржишту.

Борко Пушкић: Имајући у виду да живим на такзованој српској тромеђи између Црне Горе, Републике Српске и Србије залагаћу се за свако повезивање Срба из целог региона са својом матицом промовишући „српске интеграције“, које неће бити камен спотицања ширењу добросуседских односа и очувању мира на овим просторима. У складу са тим, предложићу да након национализације „Фијата“ који по свим најавама планира одлазак из Србије, један део акција нове фабрике буде у власништву Републике Српске и да се по том моделу и убудуће развија привреда на начелима српских интеграција. Залагаћу се за коначно помирење завађених у минулом рату на простру бивше Југославије, које се може постићи само обелодањивањем потпуне истине о дешавањима у тим изузетно тешким временима. Такође, као основ свега, у врху мојих приоритета свакако ће бити борба за здравље нације, очување јавног морала, али и бриге о најмлађима.

Радмила Васић: Теме којима ћу посвети највећу пажњу као народни посланик су: очување Косова и Метохије у саставу Србије и Заштита културно-историјског наслеђа на Косову и Метохији; заступање и заштита радничких права, посебно отпуштених радника из пљачкашких приватизација, признавање и повезивање радног стажа и повећање њихових пензија; повећавање минималне пензије грађана којих у Србији има преко 300.000 чија је пензија мања од 20.000 динара, као и враћање отетих пензија и плата; заштита ЕПС-а као предузећа од државног интереса у снабдевању Србије електричном енергијом. Као одборник у Скупштини града бавићу се решавањем свакодневних проблема грађана.

др Борислав Антонијевић: Потрудићемо се да преко наше канцеларије, коју ћемо имати, примамо сугестије народа. У Београду се много ненаменски троши. Многе ствари се плаћају много скупље. У овом граду треба да се унапреди примарна здравствена заштита. Бошко Обрадовић је једном приликом рекао да сва породилишта морају да буду хотели са пет звездица. Не морају са пет, нека буду са три, али нека имају опрему са шест звездица. Потрудићемо се да нашим понашањем, идејама и делима да покажемо да смо заслужили и оправдали гласове које смо добили.

Саша Илијић: Залагаћу се, као и до сада, за очување животне средине. У експозеу председника општине је наговештен сукоб између интереса повећања туристичких потенцијала општине Књажевац и очувања животне средине. Ја ћу се залагати за сарадњу између та два, наизглед сукобљена интереса јер сматрам да очување животне средине може повећати туристичке капацитете. Наставићу да се залажем за бесплатне уџбенике за сву децу у основним школама у општини Књажевац.

Слободан Давидовић: У општини Бајина Башта постоји много проблема. Врши се рестрикција воде у летњем периоду, а Бајина Башта лежи на три реке. Државна ревизорска комисија је пронашла да је у 2017. години 300 милиона потрошено мимо закона и доделом награда одређеним лицима. То је око 30% буџета општине. Учинићемо све да скренемо пажњу на те негативне појаве. Залагаћемо се за промену система функционисања локалне самоуправе.

Благоје Грковић: Пре свега бих напоменуо да је СНС у Аранђеловцу за четири године изгубила 2000 гласова и 8 одборничких места, што довољно показује шта грађани Аранђеловца мисле о новом/старом председнику општине Бојану Радовићу и СНС-у. Оно што ће бити мој приоритет, као најмлађег одборника у СО Аранђеловац, јесте да низом предлога и конкретних решења побољшамо статус омладине и да младим људима више не буде жеља да што пре напусте Аранђеловац у потрази за послом јер у граду влада незапамћени непотизам и страначко запошљавање. Двери у Аранђеловцу су увек биле уз своје суграђане, ма који проблем да су имали и наставићемо са том праксом.

Инфослужба Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: