Српски Покрет Двери - Лого

Двери Чачак: Коцкарнице као слика пропасти државе и народа

Према наводима Специјалне клинике за лечење болести зависности, наше најеминентније установе за ову проблематику у Републици Србији, међу младима је зависност од коцке испред болести зависности од опијата (хероина, кокаина, марихуане, ЛСД-а, екстазија…). Стручњаци из ове установе сматрају коцку за најтежи облик зависности чије је лечење најкомплексније и са најнеизвеснијим исходом. 

    Сведоци смо да је град Чачак, као и многи други градови и општине у Србији, преплављен кладионицама, слот клубовима, казинима, али и онлајн клађењем. Сматрамо да је то одраз једног посрнулог друштва и средине која нема перспективу и у којој појединци у потрази са срећом прибегавају овим инстант понудама решења за њихове егзистенцијалне проблеме, које најчешће завршавају њиховом личном пропашћу.

Проблем је у томе што власт СНС-а не ради апсолутно ништа ни на републичком ни на локалном нивоу да се ухвати у коштац са овом друштвеном болешћу. Стиче се утисак да власт толерише и својим неделањем доприноси да се социјални проблеми изазвани коцком само продубљују. Сумњамо и у директну повезаност власти са организаторима коцкарског бизниса. Симптоматично је: одсуство редовног инспекцијског надзора, нетранспарентно финансијско пословање, мала стопа опорезивања овакве врсте делатности, одсуство ограничења простора оглашавања у медијима и локације на којима се коцкарнице налазе (често се поменути садржаји налазе уз саме објекте кулутуре, верске објекте и школске установе). Овакав вид социјалног амбијента развија и остале видове криминалних активности, попут зеленашког давања новца у зајам под високим каматама, чак и малолетним лицима. Тако се само покреће спирала зла која доводи до пропасти појединца и целе његове породице.

Као политичка организација којој је брига о породици и њеном просперитету суштина политичког деловања, најоштрије осуђујемо толерантност и индиферентно понашање СНС власти према овом проблему који јако дубоко нагриза наше друштво. Српски покрет Двери се обавезује да ће као будућа власт у Чачку и на републичком нивоу све учинити да доношењем новог Закона о контроли игара на срећу заштити породицу, а поготову младе особе од свих негативних а неретко и погубних утицаја оваквих криминалних игара на несрећу свих нас и наших породица.

ГрО Двери Чачак 

*Извор фотографије: Pixabay 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: