Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Чачак: Одлазак Србина који је вратио шајкачу у скупштину града

Обавештавамо јавност да је ноћас, 21. јануара у 2 часа после поноћи, у Општој болници у Чачку после дуже и тешке болести преминуо Милисав Марјановић, заслужни члан Српског покрета Двери, наш пријатељ и саборац. 

Милисав Марјановић рођен је 5. октобра 1967. године у чачанском селу Прељина од оца Радоша и мајке Надежде. Оженио се Верицом Коматина из Старог Раса и има двоје деце: сина Младена и ћерку Јелу. Био је члан драмске секције културно-уметничког друштва Прељина.

У скупштинском сазиву од 2016-2020. године био је одборник Двери у скупштини града Чачка, познат по томе што је вратио шајкачу у локални парламент и увек је поносно носио. Бавио се пољопривредом и читав живот провео у свом родном селу. Управо је за скупштинском говорницом најчешће дискутовао на тему проблема са којима се суочава српско село и пољопривреда, храбро и истрајно бранећи интересе од власти увек заборављеног и пониженог српског сељака. Са групом сарадника највише је допринео обнови старе културне манифестације и сеоског сабора за Петровдан у Прељини.

Био је изразито позитиван, добронамеран, духовит и добар човек, домаћин и патриота, посвећен своме селу и породици.

Опело и сахрана нашег брата Милисава биће одржани у понедељак, 23. јануара у 12 часова на сеоском гробљу у Прељини.

У име градске организације Српског покрета Двери у Чачку изјављујемо саучешће породици Марјановић, као и многобројним комшијама, пријатељима и поштоваоцима свега онога што је Милисав радио и представљао.

Бог да му душу прости и подари му рајско насеље, а породици утеху и снагу.

Милисав Марјановић (1967 – 2023)
Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: