Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Чачак: У току два истражна поступка против Милуна Тодоровића

На основу посланичких питања која је о судбини кривичних пријава Српског покрета Двери против градоначелника Чачка Милуна Тодоровића поставио народни посланик Бошко Обрадовић, добили смо следеће одговоре надлежних тужилаштава.

    Тако нас Републичко јавно тужилаштво дописом од 15. децембра ове године најпре извештава да Основно јавно тужилаштво у Чачку још увек предузима доказне радње на основу кривичне пријаве Пореске управе у Чачку поднете против одговорних лица у ФК Борац из Чачка због кривичног дела Пореска утаја из члана 225 КЗ. Кривична пријава се односи на исплату плата и других накнада играчима ФК Борац. Подсећамо јавност да је одборничка група Двери у Скупштини града Чачка у више наврата тражила формирање анкетног одбора који би испитао финансијско пословање ФК Борац, али да је актуелна власт то увек одбијала, вероватно из разлога што су у управном и надзорном одбору пропалог фудбалског клуба увек седели највиши функционери СНС: од Милуна Тодоровића, преко Остоје Мијаиловића, Марка Парезановића и Милана Бојовића до Александра Максимовића и Владана Милића.

Такође, другим дописом са истим датумом Републичко јавно тужилаштво извештава да Више јавно тужилаштво из Краљева – Посебно одељење за сузбијање корупције још увек предузима провере и доказне радње по кривичној пријави Српског покрета Двери због кривичног дела Злоупотреба службеног положаја из члана 359 КЗ, у којој се наводи да је пријављени као руководилац Штаба за ванредне ситуације и градоначелник Чачка невршењем своје дужности, и то необавештавањем грађана о високом степену аерозагађења, нанео штету грађанима Чачка јер им је због тога било угрожено здравље.

Градска организација Српског покрета Двери захтева од именованих тужилаштава да се ове истраге што пре заврше и поведу одговарајући судски процеси против Милуна Тодоровића и других, које ни на који начин не могу штитити функције на којима се тренутно налазе. Истраге поменутих тужилаштава и полиције требало би да се фокусирају и на коруптивне радње приликом јавних набавки у граду Чачку и више пута преплаћених инфраструктурних радова. Подсећамо јавност да још немамо епилог нити било какву материјалну или кривичну одговорност оних који су одговорни за загађење Мораве и експлозије у компанији „Слобода”. Одговорне за све ове опасне и криминалне радње не сме да штити припадност владајућој Српској напредној странци.

ГрО Двери Чачак 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: