Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери: Да хендикеп не буде препрека

Делегација Српског покрета Двери, на позив Удружењa студената са хендикепом, учествoвала је у радионицама којима ово удружење жели да укаже на свакодневне проблеме са којима се особе са хендикепом сусрећу. Идеја је да се сви они, који заступају права грађана, на прави начин обавесте и на прави начин сутра у парламенту, заступају и решавају проблеме ових особа. У делегацији Двери била је потпредседник Двери и председник Двери Београда Радмила Васић, Нада Гладовић из Савета жена Двери и адвокат Владимир Матић, члан Савета Двери за уставна питања и законодавство.

Циљ ових састанака и радионица је побољшање положаја особа са хендикепом кроз примену свих националних и међународних закона. Удружењу студената са хендикепом смо пре свих ових радионица, а након упознавања, доставили програм Српског покрета Двери како би се и они упознали и сами нам указали где то треба допунити наш програм на опште прихваћени начин и задовољство самих студената са хендикепом.

Практични видови подршке нису само изградња рампи, већ прилагођавање радног времена и услови рада, неопходан материјал, да ли је то одговарајућа радна позиција, радни сто, столица, постављање стаза за кретање. Подршка је и у виду персоналне асистенције (ангажовање знаковног преводиоца, педагошког асистента и још много других начина помоћи у зависности од хендикепа) и асистивна (техничка) подршка- од компјутера до најобичније сламчице.

Српски покрет Двери у потпуности даје подршку свим студентима и особама са хендикепом и као Покрет радићемо на имплементацији свега договореног и ново наученог из дружења са овим великим људима, садашњим и будућим академцима који ће моћи да искажу сва своја знања, таленте и могућности у нашем друштву, заједно са свима нама на потпуно равноправан начин.

Инфослужба Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: