Српски Покрет Двери - Лого

Двери: Да ли су радници суспендовани у РГЗ синдикални лидери?

У ишчекивању реакција надлежних служби МУП-а и Тужилаштва за високотехнолошки криминал, из медија смо сазнали да је Републички геодетски завод (РГЗ), због наводне сумње у умешаност у хакерски напад, суспендовао троје радника.

    Агонија око хакерског напада на РГЗ, за који се не зна да ли је дошао споља или изнутра, траје више од месец дана, а кулминирала је суспензијом Дијане К, Стеве Т. и Зорана Б, који су непрекидно постављали питања како руководству РГЗ-а, тако и Влади Републике Србије о колапсу ове важне државне институције. Питања на ту тему је постављао и Српски покрет Двери, али до данас нисмо добили никакве одговоре. Позивамо надлежне службе МУП-а и Тужилаштва да се напокон обрате широј јавности на тему прилично сумњивих хакерских напада, као и руководство РГЗ-а да се изјасни да ли су суспендовани радници синдикални лидери у тој државној институцији. Недопустиво је да нико од партијских кадрова СНС-а, од директора РГЗ-а до министра грађевинарства, није одговоран и да се „кола сломе“ увек на радницима.

Српски покрет Двери изражава сумњу у званичну верзију пада комплетног електронског система РГЗ-а и целокупну безбедност чувања базе података, јер нисмо добили ни одговор на питање да ли је тачно да се база података РГЗ-а чува у Хрватској. Чињеница је да се актуелној власти уопште не може веровати и да се сада баве само куповином времена како би и ова афера отишла у заборав. Српски покрет Двери то неће дозволити и захтеваћемо од новог сазива Народне скупштине формирање анкетног одбора који ће испитати све чињенице у вези са колапсом система у РГЗ-у.

Инфослужба Двери

*Извор фотографије: РГЗ
Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: