Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери: Да ли ће данас Мариника Тепић потписати документ противан интересима Србије?

Заједничка борба власти и прозападне опозиције против националних интереса Републике Србије

    Српски покрет Двери дошао је у посед очигледно тајног нацрта закључка под називом „Декларације и препоруке“, а чији је аутор заједнички Парламентарни одбор за стабилизацију и придруживање Европске уније (ПОСП), кога чине представници ЕУ и Народне скупштине Републике Србије. Овај документ је суштински противан националним интересима Србије. У њему се, између осталог, каже „да ће напредак у нормализацији односа Србије и Косова и усклађивање са спољном, безбедносном и одбрамбеном политиком ЕУ, укључујући и са санкцијама против Русије, одредити темпо приступања“, као и то да се „веома жали што се Србија као земља кандидат још увек није ускладила са санкцијама ЕУ после руске инвазије на Украјину“.

На састанку који ће бити одржан данас и сутра у Стразбуру копредседаваће Алесандра Морети, испред делегације Европског парламента и Мариника Тепић, испред делегације Народне скупштине Републике Србије. Очигледно је да нова коалиција Вучић-Ђилас, под патронатом САД и ЕУ, води исту политику која је у потпуној супротности са националном интересима Србије и њених грађана. О томе најбоље говори још један део текста у коме се осуђују грађани Србије, а где пише да се „изражава забринутост због тога што је подршка јавности чланству Србије у ЕУ значајно нижа него у остатку региона и што је према најновијим анкетама већина грађана Србије против придруживања Европској унији“. Такође, текст се дотакао и тзв. Европрајда где се наводи да се „изражава забринутост због развоја догађаја у вези са Еуропрајдом, укључујући почетну забрану шетње, а затим скраћену и измењену маршруту“.

Све ово говори да власт и прозападна опозиција заједнички делују ка тзв. нормализацији односа између Београда и Приштине, што де факто значи признање лажне државе Косово од стране Србије, али и у правцу увођења санкција Русији. Двери постављају неколико веома важних питања: ко је овлашћен у име Републике Србије да поптише један овакав сраман документ који ће бити упућен Савету за стабилизацију и придруживање и институцијама Србије и Европске уније? Да ли је то Мариника Тепић, као копредседавајући овог састанка? Ако јесте, ко је Маринику Тепић овластио да представља Народну скупштину и било шта потписује?

Сматрамо да је један овакав чин, који се одиграва под велом тајности, апсолутно недопустив. Српски покрет Двери је одувек имао јасан став да су КиМ саставни и неотуђиви део Србије, као и да се противимо било каквом виду санкција против Русије. За разлику од многих из власти и прозападне опозиције нисмо променили став након избора који би значио превару бирача. Неки други очигледно јесу.

Инфослужба Двери

*Извор фотографије 2: Европски парламент

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: