Српски Покрет Двери - Лого

Двери: Да ли ће данас Мариника Тепић потписати документ противан интересима Србије?

Заједничка борба власти и прозападне опозиције против националних интереса Републике Србије

    Српски покрет Двери дошао је у посед очигледно тајног нацрта закључка под називом „Декларације и препоруке“, а чији је аутор заједнички Парламентарни одбор за стабилизацију и придруживање Европске уније (ПОСП), кога чине представници ЕУ и Народне скупштине Републике Србије. Овај документ је суштински противан националним интересима Србије. У њему се, између осталог, каже „да ће напредак у нормализацији односа Србије и Косова и усклађивање са спољном, безбедносном и одбрамбеном политиком ЕУ, укључујући и са санкцијама против Русије, одредити темпо приступања“, као и то да се „веома жали што се Србија као земља кандидат још увек није ускладила са санкцијама ЕУ после руске инвазије на Украјину“.

На састанку који ће бити одржан данас и сутра у Стразбуру копредседаваће Алесандра Морети, испред делегације Европског парламента и Мариника Тепић, испред делегације Народне скупштине Републике Србије. Очигледно је да нова коалиција Вучић-Ђилас, под патронатом САД и ЕУ, води исту политику која је у потпуној супротности са националном интересима Србије и њених грађана. О томе најбоље говори још један део текста у коме се осуђују грађани Србије, а где пише да се „изражава забринутост због тога што је подршка јавности чланству Србије у ЕУ значајно нижа него у остатку региона и што је према најновијим анкетама већина грађана Србије против придруживања Европској унији“. Такође, текст се дотакао и тзв. Европрајда где се наводи да се „изражава забринутост због развоја догађаја у вези са Еуропрајдом, укључујући почетну забрану шетње, а затим скраћену и измењену маршруту“.

Све ово говори да власт и прозападна опозиција заједнички делују ка тзв. нормализацији односа између Београда и Приштине, што де факто значи признање лажне државе Косово од стране Србије, али и у правцу увођења санкција Русији. Двери постављају неколико веома важних питања: ко је овлашћен у име Републике Србије да поптише један овакав сраман документ који ће бити упућен Савету за стабилизацију и придруживање и институцијама Србије и Европске уније? Да ли је то Мариника Тепић, као копредседавајући овог састанка? Ако јесте, ко је Маринику Тепић овластио да представља Народну скупштину и било шта потписује?

Сматрамо да је један овакав чин, који се одиграва под велом тајности, апсолутно недопустив. Српски покрет Двери је одувек имао јасан став да су КиМ саставни и неотуђиви део Србије, као и да се противимо било каквом виду санкција против Русије. За разлику од многих из власти и прозападне опозиције нисмо променили став након избора који би значио превару бирача. Неки други очигледно јесу.

Инфослужба Двери

*Извор фотографије 2: Европски парламент

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: