Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери: Дајемо пуну подршку Савезу еколошких организација Србије (СЕОС)

Српски покрет Двери даје пуну подршку захтеву Савеза еколошких организација Србије (СЕОС) за укидање пљачкашког и антиуставног Закона о планирању и изградњи који је недавно усвојен у Народној скупштини, као и протесту који СЕОС тим поводом организује у Београду, у суботу у 18 часова. 

      Очигледно је да власт жели да богате у Србији учини још богатијим, а сиромашне још сиромашнијим, па тако овим законом оставља грађане без права на жалбу приликом одузимања земљишта које је од посебног значаја за домаће тајкуне или стране фирме блиске владајућем режиму. Овај начин отимања земљишта је супротан и члану 36. став 2. Устава Републике Србије којим се сваком грађанину јемчи право на жалбу, али супротан и члану 13. Европске конвенције о људским и мањинским правима. Да им се жури да што пре задовоље апетите инвеститорске мафије из свог окружења најбоље говори чињеница да је председник Србије Александар Вучић по најхитнијој могућој процедури потписао указ којим овај закон ступа на снагу.

Народни посланици Српског покрета Двери били су жестоки критичари овог закона у скупштинској расправи и зато је најприродније да подржимо нову иницијативу СЕОС-а за оцену уставности овог закона пред Уставним судом Србије, као и протест који ће у организацији СЕОС-а бити одржан сутра, у суботу 5. августа, од 18 до 22 сата блокадом моста „Газела“ у Београду.

Инфослужба Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: