Српски Покрет Двери - Лого

Двери: Данас се у Србији славе Свети Лука и Свети Петар Цетињски, а не Ноћ вештица

Данас, 31. октобра по новом календару, верници Српске православне цркве славе Светог Луку и Светог Петра Цетињског, чије је световно име било Петар I Петровић Његош. Међутим, све оно што је негативно са запада, што подрива веру и традицију српског народа, увози се у Србију, а такав је случај и са тзв. Ноћи вештица, која у делу западног света пада у исти дан. Овај обичај је паганске природе, што говори и чињеница да га не признаје ни католичка црква, доминантна верска институција на западу.

Оно што је очигледно јесте да се Ноћ вештица све више намеће грађанима Србије, а посебно младим људима. На тај начин се они покушавају одаљити од свега што краси светлу и поносну српску историју, од традиције преко вере до старих српских обичаја. За опстанак и развој сваке државе веома је битан и њен идентитетски карактер, а Србија свакако да има чиме да се поноси у том смислу. Зато желимо да охрабримо родитеље да о томе уче своју децу, а да обичаје попут Ноћи вештица оставимо онима који су их и измислили. Такође, истичемо да нико нема право да у школама и вртићима намеће деци да учествују у било каквим програмима у вези са Ноћи вештица без сагласности родитеља.

Српски покрет Двери честита свим грађанима православне вероисповести данашње празнике и крсне славе – Светог Луку и Светог Петра Цетињског.

Инфослужба Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: