Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери: Данас се у Србији славе Свети Лука и Свети Петар Цетињски, а не Ноћ вештица

Данас, 31. октобра по новом календару, верници Српске православне цркве славе Светог Луку и Светог Петра Цетињског, чије је световно име било Петар I Петровић Његош. Међутим, све оно што је негативно са запада, што подрива веру и традицију српског народа, увози се у Србију, а такав је случај и са тзв. Ноћи вештица, која у делу западног света пада у исти дан. Овај обичај је паганске природе, што говори и чињеница да га не признаје ни католичка црква, доминантна верска институција на западу.

Оно што је очигледно јесте да се Ноћ вештица све више намеће грађанима Србије, а посебно младим људима. На тај начин се они покушавају одаљити од свега што краси светлу и поносну српску историју, од традиције преко вере до старих српских обичаја. За опстанак и развој сваке државе веома је битан и њен идентитетски карактер, а Србија свакако да има чиме да се поноси у том смислу. Зато желимо да охрабримо родитеље да о томе уче своју децу, а да обичаје попут Ноћи вештица оставимо онима који су их и измислили. Такође, истичемо да нико нема право да у школама и вртићима намеће деци да учествују у било каквим програмима у вези са Ноћи вештица без сагласности родитеља.

Српски покрет Двери честита свим грађанима православне вероисповести данашње празнике и крсне славе – Светог Луку и Светог Петра Цетињског.

Инфослужба Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: