Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери: Донети хитан пакет социо-економских мера како би се зауставио масован одлив грађана у иностранство

Немачка планира да у првим месецима ове године донесе закон који ће омугућавати лакши ангажман радника из иностранства. То ће директно утицати и на додатни одлив радне снаге из Србије, и то људи из свих области рада – од занатлија до лекара. Ако томе додамо да ће се вероватно и друге државе одлучити на сличан корак, одлив становништва из Србије би могао бити огроман. 

Сведоци смо да смо између два пописа изгубили око 800.000 људи. Део тога је последица негативног природног прираштаја, односно „беле куге“, али је део и последица великог одлива радне снаге у иностранство. Потпуно је природно да у условима огромног раста цена свих производа, а посебно раста од преко 50% за основне животне намирнице, грађани траже боље услове за живот и одлазе на рад у друге државе. Али никако није природно и погубно је за Србију да актуелна власт не ради ништа по том питању, односно не доносе никакве мере како би спречила одлив становништва. Она не жели да проблем недостатка радне снаге реши променом пореске политике, повећањем плата и бољим условима рада за грађане Србије, већ проблем покушава да реши довођењем радника из других крајева света, као што су возачи градских аутобуса у Београду из Шри Ланке.

Српски покрет Двери захтева доношење хитног пакета социо-економских мера које би зауставиле масован одлазак грађана Србије у иностранство и које би обезбедиле сигурност за све наше грађане, а то се пре свега односи на повећање плата, давање субвенција домаћој привреди и пољопривреди, а не странцима, смањење пореза приликом ступања у брак и даље смањење пореза за свако добијено дете, субвенције за куповину стана младим брачним паровима, као и национална пензија за мајке са четворо и више деце. Само оваквим, конкретним а не популистичким мерама, попут давања 100 евра свим грађанима у Србији, је могуће обезбедити останак људи у Србији и заустављање катастрофалне демографске слике коју нам је приказао и последњи попис становништва.

Инфослужба Двери 

*Извор фотографије: pixabay 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: