Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери : Донети Уредбу Владе РС и осигурати безбедност грађанима на северу Војводине!

Данас је у Хајдукову на адреси Палићки салаш бр. 205 одржана конференција за медије Српског покрета Двери на тему предлога Влади РС за доношењем уредбе о кретању миграната. 

    Конференцију је држао народни посланик Иван Костић испред куће Баке Ференца у Хајдукову, где су бачене три ручне бомбе од стране миграната. Две бомбе су експлодирале и нанеле штету на бандери и делу ограде. Страх али и револт грађана је велики. Баш из тог разлога на месту терористичког акта од стране миграната, јер не знамо како би га другачије назвали, смо одабрали као место представљања решења које Српски покрет Двери нуди грађанима на северу Војводине.

Велика је умешаност крјумчарских група али и појединаца из државних органа али и појединаца из полиције. Умешани су таксисти који превозе мигранте, па све до јатака који их сакривају у смештајне капацитете који нису пријављени. Свако у том криминалном ланцу види неку своју зараду. Нашим предлогом уредбе влади РС ми доносимо предлог законског решења које би стало на пут оваквим појавама. Предлог Уредбе Влади Републике Србије коју предлажемо је сачињен од шест тачака којима се регулише кретање миграната.

Када се онемогући неконтролисано кретање миграната кроз нашу земљу без валидних докумената, неће бити ни криминалних банди који пребацују мигранте. Тада нећемо имати ни умешаност наших грађана ни државних органа у такве криминалне активности.

Држава ће дати сву неопходну логистику како би се мигрантима који су у Прихватним центрима смештени да могу да остваре свој наставак путовања решавањем проблема азила у земље у које желе да иду. Држава би се тада понашала одговорно јер би обезбедила да сигурност наших грађана не буде угрожена као што је сада а са друге стране онемогућила трговину људима и контролу миграната од стране кријумчарских група.

На институцијама ове земље је да се одреде да ли им је битна сигурност и безбедност наших грађана северу Војводине!?

За нас је непојмљиво да око тога треба да се одређују наши органи и сматарамо да је наша Уредба коју смо упутили Влади РС једно добро решење у датој ситуацији. Решење које уважава постигнуте договоре ове власти око броја миграната који могу да бораве у нашој земљи али и решење које не дозвољава да се повећава број миграната у земљи.

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: