Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери: Фаталне последице ендемске и системске корупције у ГСП Београд

Српски покрет Двери је у суботу 28. октобра 2023. године одржао конференцију за медије на којој су говорили народни посланик госпођа Радмила Васић и господин Драган Добрашиновић, шеф Антикорупцијског тима Српског покрета Двери. 

     Господин Добрашиновић је изнео забрињавајуће податке о најављеној јавној набавци трамваја и зглобних аутобуса на гас. Према јавно доступној документацији предвиђа се утрошак од чак невероватних 285 милиона евра за набавку 300 нових зглобних аутобуса на гас. Оно што помера до сада виђене оквире корупције од стране претходних градских власти је чињеница да је предвиђено да сваки од аутобуса буде плаћен чак 950.000 евра, или невероватних 112 милиона динара. Подсећања ради, пре само две године град Београд је за набавку истих аутобуса платио 340.000 евра по возилу. Ова пљачка незабележена још од времена Хуна и Авара, би требало да, по доступним информацијама, у џепове корупционашке клике која управља градом донесе невероватних 180.000.000 евра. Још једном апелујемо на одлазећег градоначелника, господина Шапића, да заустави ову јавну набавку.

Народни посланик, госпођа Радмила Васић је указала да је ово само део слагалице ендемске и системске корупције која је довела систем јавног превоза и предузеће ГСП до тоталног колапса на коју одборници Српског покрета Двери непрекидно указују. Госпођа Васић је истакла да је сваки становник наше престонице у исто време и сведок и потенцијална жртва корупције која разара ГСП. Колико су становници Београда у опсасности говори и чињеница да су за само 12 часова у Београду забележена два инцидента са возилима ГСП-а. Први се догодио на Карабурми, када је паркирано возило ГСП-а, по ко зна који пут, само од себе стартовало и нанело велику материјалну штету на окретници, док се други инцидент десио на Бранковом мосту где се аутобус ГСП-а запалио. Госпођа Васић је изнела забринутост да је само питање тренутка када ће ови инциденти изазвани системском пљачком ГСП-а, али и нехуманим условима рада запослених у ГСП-у, имати фаталан исход.

Говорници су закључили да грађани престонице имају разлога за наду зато што Српски покрет Двери има детаљно разрађен план како да уз помоћ врсних стручњака из ГСП-а врате осмехе на лица Београђанима, али и возачима, отправницима, мајсторима и свима осталима који ће омогућавати да ГСП беспрекорно функционише.

Инфослужба Двери 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: