Српски Покрет Двери - Лого

Двери: Годинама уназад указујемо на проблем насиља у друштву, власт била незаинтересована

Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић је још 20. јула 2017. године, на седници скупштинског Одбора за рад социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва, покренуо питање све учесталијег насиља у нашем друштву. Он је тада истакао да се тај проблем никако не може решити ако се свакодневно промовише насиље у медијима, ријалити програмима и пуштају филмови са насилним садржајима. Поручио је и да власт избегава да констатује да је наше друштво изгубило систем вредности и захтевао да се врати морал и нормалан систем вредности од породице преко школе до улице. 

      У септембру исте године, Двери су организовале и протест испред ТВ Пинка, на коме су указале на то до је овај тзв. медиј генератор насиља у друштву, што преко ријалити програма, што преко информативних емисија и разних спотова где су цртали мету свакоме ко другачије мисли од власти. На то смо подсетили и у јануару 2019. године, када смо „стазама Вучићевих лажи“ прошетали од ТВ Пинка, преко седишта РЕМ-а до редакције Информера.

Како би спречили нагомилано насиље, посланичка група Двери-Патриотски блок је 22. новембра прошле године предала Препоруку Влади Србије о превенцији насиља у нашем друштву, и то са конкретним мерама за решење овог проблема:

  • Формирање Комисије Владе Србије за координацију министарстава и других државних институција у борби против насиља у друштву;
  • Оснивање нових и оснаживање постојећих саветовалишта за партнерске односе, брак, породицу и родитељство;
  • Јачање превентивне улоге центара за социјални рад;
  • Појачан психотерапеутски рад са насилницима;
  • Строгу забрану промовисања насиља на медијима;
  • Јачање васпитне функције школе;
  • Доношење закона о психотерапијској делатности.

 

Нажалост, актуелна власт за све ово није имала слуха, а последица свега јесу трагични догађаји у ОШ „Владислав Рибникар“ у Београду и у општини Младеновац, где је у два дана убијено 17-оро деце и људи, а рањено њих 21. Због тога, Двери су 5. маја затражиле хитне седнице скупштинских одбора за здравље и породицу, права детета и културу и информисање, где би се расправљало на тему насиља и потпуног урушавања вредности у нашем друштву, пре свега породичних, али и о многим медијима чија је уређивачка политика један од узрочника насиља. Ни до данас седнице ових одбора нису заказане.

Инфослужба Двери 

*Извор фотографије: pixabay 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: