Српски Покрет Двери - Лого

Двери Горњи Милановац: Радови на Руднику

Ево прође и тај 1. јул, заказани термин за отварање овогодишње купалишне сезоне на Руднику.

    Уклоњен је пано испред градилишта новог отвореног базена на Руднику. Вероватно је он проглашен главним кривцем што није остварено обећање Дејана Ковачевића и што се највероватније ово сезоне у овом базену нећемо ни купати, а ни заронити.

Заиста и није било реално очекивати тако нешто, али смо ипак данас прошетали Јабучаром и направили неколико фотографија. Тек толико да неко случајно не крене из Горњег Милановца пут Рудника на купање. Истини за вољу, радника има много више него пре месец дана. Што је за сваку похвалу, јер су услови за рад куд и камо тежи. Послови напредују, али ипак није реално да ће све бити готово пре рока. А да подсетимо рок је 19. септембар.

Ово непотребно пожуривање да се радови заврше чак четрдесет данас раније за сада је резултирало „само“ потпуно уништеним путем од хотела према Јабучару. Надамо се да ће то бити довољна опомена извођачима радова и да ће убудуће више слушати струку, а мање надобудне политичаре.

Мештани варошице Рудник се нешто и не узбуђују превише због кашњења радова у Јабучару. Једино има све више захтева да се нађе неко наше име за Визиторски центар.

Ових врелих дана много више им смета смрад из преливних испуста септичких јама који се уливају у потоке на скоро свим прилазима варошици.

Сазнали су Рудничани и да ће им рачуни за воду бити већи. Један од разлога је повећање трошкова снабдевања из водосистема Рзав. Али какве то везе има са Рудником? Јесте да је гориво поскупело и још увек поскупљује. Због тога би било нормалније да се употреба службених аутомобила у Јавно комуналном предузећу сведе само за најнужније потребе. Рецимо, у градовима са много већим буџетом очитавање водомера се ради пешице.

Јасно је да на Руднику има пуно пречих ствари и већих проблема од базена и зато поново питамо:

  • Када ће Рудник добити канализациону мрежу?
  • Када ће се наставити радови на изградњи водовода?
  • Да ли ће се забранити, или барем ограничити, саобраћај за шлепере и тешке камионе кроз центар варошице?
  • Када ће се решити паркирање у центру варошице?
  • Да ли ће се и када решити део тротоара у Карађорђевој улици?

Медијски тим
ОО Горњи Милановац

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: