Српски Покрет Двери - Лого

Двери: Грађани Србије на КиМ морају имати право гласа на референдуму

Како се ближи републички референдум, све су мање шансе да грађани са Косова и Метохије остваре своје право гласа и гласају на републичком референдуму. Под образложењем да нису испуњени безбедносни услови, по свему судећи, Република Србија неће организовати гласање на Косову и Метохији.

Српски покрет Двери посредством свог представника у Републичкој изборној комисији, покренуо је питање заштите и остварења права гласа Срба са КиМ, међутим држава још увек нема одговор. И поред ове чињенице, власт избегава да призна да је Србија држава ограниченог суверенитета под страном окупацијом.

Референдум без права гласа за грађане Србије који живе на КиМ не сме бити одржан. То онда није референдум већ одрицање од Косова и Метохије, што Вучићевој власти неће бити први пут. Ако крену овим путем и ако им прође референдум у недељу, онда је следеће избацивање преамбуле о КиМ као саставном делу Србије из Устава, а то не смемо дозволити. Зато сви заједно, са Србима са КиМ, поручимо у недељу овој власти једно гласно и јасно НЕ.

Инфослужба Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: