Српски Покрет Двери - Лого

Двери: Хитно укинути обавезну примену е-фактура

Посланичка група Српски покрет Двери – Патриотски блок, у име великог броја малих привредника и предузетника, захтева од Владе Републике Србије ХИТНО укидање обавезне примене система е-фактура, предвиђеног за 1.1.2023. године. 

     Сам законодавац је у 2022. години више пута мењао правила, начине и обавезе према привредницима који су већ тада морали да пређу у систем е-фактура. Доносили су измене контрадикторне једне са другима, што је у привреди изазивало константан колапс пословања. Измене су доношене јер ову уредбу нису донели привредници већ људи који седе у топлим канцеларијама и немају додира са практичном применом било ког закона. Домаћи привредници не поседују потребно знање за аутоматски прелазак на овакав систем фактурисања јер у самој уредби овај систем обухвата све гране привреде, чак и оне које се до сада нису сусреле са било чим сличним.

Зато, сматрамо да обавезна примена овог система за све учеснике у промету роба и услуга није добра. У наставку наводимо и три основна разлога. Такође, наводимо и околности у којима се почиње са применом новог обавезног система. Крај је једне и почетак друге календарске и пословне године. Умето радости због долазећих празника, уочавамо нервозу грађана због додатних обавеза око примене е-фактура. Неизвесност која их обузима умањује им енергију и расположење.

Прво, Устав Републике Србије гарантује могућност алтернативног избора и сходно томе треба систем и поставити. Учесници у промету који су спремни и способни за електронско пословање могу то и чинити, а они који нису не морају. Контрапродуктивно је малим привредницима и предузетницима наметати сувишно администрирање. Њихов фокус треба да буде на ефикасно обављање посла, а не додатно администрирање.

Друго, као пример за сувишно администрирање наводимо потребу издавања документације која ће пратити робу у транспорту. Досадашња пракса је била да уз робу иде један докуменат “рачун-отпремница” који се штампао у два примерка. Сада је потребно урадити две ствари. Преко портала мора да се уради е-фактура, а робу у транспорту мора да прати још један документ (отпремница) због контроле коју врши полиција и саобраћајна инспекција. Поставља се питање шта се упростило е-фактуром?

Треће питање које није решено, а веома је заступљено је фактурисање закупа. Према важећим прописима, закуп се обрачунава и фактурише на крају месеца. На порталу је немогуће урадити е-фактуру са датумом различитим од тренутног. То значи да фактура за претходни месец носи датум израде, а то је 1. 2. или 3. Таква фактура не може ући у пореску пријаву и обрачун ПДВ-а за претходни месец у коме је закуп плаћен.

Сматрамо да су ова три разлога више него довољна да се донесе ХИТНА одлука о укидању обавезне примене е-фактура, одложи њена обавезна примена док се не сагледају у потпуности све ситуације. Веома је практично да примена е-пословања остане добровољна и да се дозволи фазно укључивање у систем.

Инфослужба Двери

*Извор фотографија: pixabay 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: