Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери и Заветници позвали српске патриоте на скуп подршке Србима са Косова

Народни посланици Српске странке Заветници и Српског покрета Двери – Патриотски блок позвали су све српске патриоте да дођу на скуп подршке Србима са Косова и Метохије сутра, у среду, у 19 часова испред Цркве Светог Марка у центру Београда. 

       На конференцији за новинаре у Скупштини Србије заменик председника посланичке групе Српске странке Заветници Никола Драгићевић је рекао да Срби на Косову и Метохији последњих година, а нарочито последњих месеци, трпе жесток терор и да им је подршка сада потребнија него икада.

„У данима када се Срби на Косову и Метохији хапсе, када их албански терористи туку, у централној Србији се доноси одлука о пуштању тројице припадника такозваних безбедносних снага Косова, које је и сам председник назвао терористима, и који су ухапшени на територији Србије са оружјем и опремом за извиђање, да се бране са слободе“, рекао је Драгићевић.

Он је оценио да је то наставак погрешне политике почете још 5. октобра 2000. године када су власти „пуштале албанске терористе“ из затвора у Србији.

„За то време у шиптарским затворима десетина Срба труну. Њих малтретирају и туку. Отимају их и хапсе са кућног прага или с посла, а власт у Београду не чини ништа да то спречи“, рекао је Драгићевић.

Он је додао и да власт у Београду својом „недговорном политиком према Косову и Метохији купује време“, али не да би нашла решење за Србе на Косову, већ да би остала што дуже на власти, притом се одричући најзначајнијих националних интереса.

„Зато позивам све српске патриоте да сутра, 28. јуна, на Видовдан, дођу испред Цркве Светог Марка на скуп подршке Србима на Косову и Метохији“, рекао је Драгићевић.

Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић поновио је тај позив јер је сада потребнија него икада солидарност са Србима на Косову „који трпе невиђени терор“.

„За тај терор су још од бомбардовања 1999. године одговорни окупатори који су омогућили албанским терористима да дођу у такву позицију. Међутим, они то не би могли да остваре да немају подршку из Београда“, рекао је Обрадовић.

Он је оценио да „албанске терористичке јединице“ нису могле да дођу на север Косова до доласка СНС на власт 2012. године.

„Тада је постојао организовани отпор. Није било могуће да албански терористи упадају и хапсе Србе у фризерком салону или у аутоперионици“, рекао је Обрадовић.

Додао је да Патриотски блок зато критикује и Албанце и њихове менторе, али да мора да помене и власт у Београду, која је у великој мери то омогућила.

„Ова власт је омогућила ову окупацију почевши са прихватањем Бриселског споразума, преко француско-немачког предлога за решење Косовског питања, до повачања хиљаде Срба са Косова и Метохије на митинг СНС, чиме је север покрајине остао небрањен и буквално предат на тацни Куртију“, истакао је Обрадовић.

*Извор: Бета 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: