Српски Покрет Двери - Лого

Двери и Заветници предали захтев за сазивање посебне седнице о КиМ

Српски покрет Двери и Српска странка Заветници предали су захтев председнику Народне скупштине са Предлогом за сазивање Посебне седнице Народне скупштине на којој би се расправљало о садржају француско-немачког предлога о Косову и Метохији, као и о актуелном стању на Косову и Метохији.

Разлог за овај захтев, који је потписало 14 народних посланика Двери и Заветника, је тај што смо из медија сазнали да постоји француско-немачки предлог о Косову и Метохији који је врло неповољан за нашу државу. Сматрамо да Народна скупштина треба одмах да буде детаљно упозната са садржином тог предлога, да се води расправа о њему и да се донесе одговарајући закључак. Такође, с обзиром на новонастале околности на Косову и Метохији, предлажемо да се актуелна ситуација нађе на дневном реду исте посебне седнице.

Наш заједнички предлог је да одлуке са посебне седнице о КиМ буду следеће:

  1. Народна скупштина Републике Србије одбија захтеве које садржи француско-немачки предлог о Косову и Метохији;
  2. Народна скупштина Републике Србије захтева да се преговори о Косову и Метохији врате у Савет безбедности Уједињених нација;
  3. Народна скупштина Републике Србије сматра потребним формирање посебног министарства за Косово и Метохију, и позива све државне органе Републике Србије да се ставе у функцију подршке српском народу и свим лојалним грађанима Србије на Косову и Метохији;
  4. Народна скупштина Републике Србије изражава пуно јединство по питању поштовања Устава Србије, Резолуције 1244 СБУН и очувања Косова и Метохије у саставу Србије.

 

Инфослужба Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: