Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери и Заветници предали захтев за сазивање посебне седнице о КиМ

Српски покрет Двери и Српска странка Заветници предали су захтев председнику Народне скупштине са Предлогом за сазивање Посебне седнице Народне скупштине на којој би се расправљало о садржају француско-немачког предлога о Косову и Метохији, као и о актуелном стању на Косову и Метохији.

Разлог за овај захтев, који је потписало 14 народних посланика Двери и Заветника, је тај што смо из медија сазнали да постоји француско-немачки предлог о Косову и Метохији који је врло неповољан за нашу државу. Сматрамо да Народна скупштина треба одмах да буде детаљно упозната са садржином тог предлога, да се води расправа о њему и да се донесе одговарајући закључак. Такође, с обзиром на новонастале околности на Косову и Метохији, предлажемо да се актуелна ситуација нађе на дневном реду исте посебне седнице.

Наш заједнички предлог је да одлуке са посебне седнице о КиМ буду следеће:

  1. Народна скупштина Републике Србије одбија захтеве које садржи француско-немачки предлог о Косову и Метохији;
  2. Народна скупштина Републике Србије захтева да се преговори о Косову и Метохији врате у Савет безбедности Уједињених нација;
  3. Народна скупштина Републике Србије сматра потребним формирање посебног министарства за Косово и Метохију, и позива све државне органе Републике Србије да се ставе у функцију подршке српском народу и свим лојалним грађанима Србије на Косову и Метохији;
  4. Народна скупштина Републике Србије изражава пуно јединство по питању поштовања Устава Србије, Резолуције 1244 СБУН и очувања Косова и Метохије у саставу Србије.

 

Инфослужба Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: