Српски Покрет Двери - Лого

Двери: Инсистираћемо на детаљном утврђивању чињеница о мајским трагедијама

Иако је веома очигледна сарадња између СНС и прозападне опозиције, о чему најбоље сведочи избор Маринике Тепић за председника Анкетног одбора за утврђивање истине о мајским трагедијама, најбитнија ствар у овом тренутку јесте детаљно утврђивање свих чињеница које су до трагедије довеле, као и пропуста у раду више државних институција. 

       У том смеру, Српски покрет Двери ће од Анкетног одбора захтевати, пре свега, детаљну реконструкцију оба масовна злочина, затим утврђивање идентитета обојице убица приликом хапшења и да ли су имали помагаче у злочину и бекству, као и детаљну реконструкцију психолошког профила убица: с ким су се дружили, шта су пратили и објављивали на друштвеним мрежама…

Такође, у оквиру рада Анкетног одбора, неопходно је и саслушати бившег директора и секретара, психолога и педагога, старог и новог разредног старешине из ОШ „Владислав Рибникар” у вези са првим убицом, врх полиције и тужилаштва о ранијим истрагама против другог убице, председника РЕМ Оливеру Зекић, председника Србије Александра Вучића, председника Владе Ану Брнабић, министра полиције Братислава Гашића, директора БИА-е Александра Вулина и шефа београдске полиције Веселина Милића.

Представници Српског покрета Двери у Анкетном одбору ће инсистирати да се доставе извештаји надлежних тужилаца и полиције, обдукциони налази, извештаји са реконструкције убистава, извештај о истрази у вези са породицама убица, извештај просветне инспекције и Центра за социјални рад, као и извештај о форензичким радњама у вези са телефонима и рачунарима обојице убица. Захтеваћемо и списак свих пројеката у ОШ „Владислав Рибникар“ који су реализовани преко невладиних организација и других екстерних организатора.

На крају, а што је и најбитније, Двери ће захтевати да се утврди одговорност за појачано насиље у друштву које је и довело до ових незапамћених трагедија, а то се пре свега односи на председника Републике и Владе Србије, Савет РЕМ-а и телевизије са националном фреквенцијом и полицију. Такође, инсистираћемо и да се разговара о три препоруке које је Влади Србије упутила Посланичка група Српски покрет Двери – Патриотски блок. Једна је Препорука о превенцији насиља у нашем друштву из новембра 2022. године, док су друге две из маја 2023. и то су Препорука о хитним мерама у просветном систему и Препорука за забрану ријалитија и свих медијских садржаја који садрже насиље.

Инфослужба Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: