Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери: Инсистираћемо на детаљном утврђивању чињеница о мајским трагедијама

Иако је веома очигледна сарадња између СНС и прозападне опозиције, о чему најбоље сведочи избор Маринике Тепић за председника Анкетног одбора за утврђивање истине о мајским трагедијама, најбитнија ствар у овом тренутку јесте детаљно утврђивање свих чињеница које су до трагедије довеле, као и пропуста у раду више државних институција. 

       У том смеру, Српски покрет Двери ће од Анкетног одбора захтевати, пре свега, детаљну реконструкцију оба масовна злочина, затим утврђивање идентитета обојице убица приликом хапшења и да ли су имали помагаче у злочину и бекству, као и детаљну реконструкцију психолошког профила убица: с ким су се дружили, шта су пратили и објављивали на друштвеним мрежама…

Такође, у оквиру рада Анкетног одбора, неопходно је и саслушати бившег директора и секретара, психолога и педагога, старог и новог разредног старешине из ОШ „Владислав Рибникар” у вези са првим убицом, врх полиције и тужилаштва о ранијим истрагама против другог убице, председника РЕМ Оливеру Зекић, председника Србије Александра Вучића, председника Владе Ану Брнабић, министра полиције Братислава Гашића, директора БИА-е Александра Вулина и шефа београдске полиције Веселина Милића.

Представници Српског покрета Двери у Анкетном одбору ће инсистирати да се доставе извештаји надлежних тужилаца и полиције, обдукциони налази, извештаји са реконструкције убистава, извештај о истрази у вези са породицама убица, извештај просветне инспекције и Центра за социјални рад, као и извештај о форензичким радњама у вези са телефонима и рачунарима обојице убица. Захтеваћемо и списак свих пројеката у ОШ „Владислав Рибникар“ који су реализовани преко невладиних организација и других екстерних организатора.

На крају, а што је и најбитније, Двери ће захтевати да се утврди одговорност за појачано насиље у друштву које је и довело до ових незапамћених трагедија, а то се пре свега односи на председника Републике и Владе Србије, Савет РЕМ-а и телевизије са националном фреквенцијом и полицију. Такође, инсистираћемо и да се разговара о три препоруке које је Влади Србије упутила Посланичка група Српски покрет Двери – Патриотски блок. Једна је Препорука о превенцији насиља у нашем друштву из новембра 2022. године, док су друге две из маја 2023. и то су Препорука о хитним мерама у просветном систему и Препорука за забрану ријалитија и свих медијских садржаја који садрже насиље.

Инфослужба Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: