Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери излазе самостално на локалне изборе у Чачку

У уторак, 26. марта у канцеларији Градске организације Српског покрета Двери у Чачку одржана је прва конференција за медије Изборног штаба Двери Чачак пред наступајуће локалне изборе у нашем граду.     На конференцији су говорили: др Владимир Димитријевић, члан Политичког савета Двери, примаријус др Милан Рогановић, председник Двери Чачак и Бошко Обрадовић, председник Двери у оставци и шеф Изборног штаба Двери Чачак. Конференцију је водила Драгана Бишевац, нови портпарол чачанских Двери. 

    Први се обратио Бошко Обрадовић који је најавио да ће Двери на локалне изборе у Чачку изаћи самостално, као и да ће сарађивати са опозицијом и пре и после избора са циљем смене актулне власти и формирања нове владајуће већине: „У граду Чачку опозиција има велику шансу да победи на локалним изборима за неколико месеци. Власт је на републичким изборима 17. децембра прошле године освојила мање од 50% гласова, рачунајући СНС+СПС+СРС. То значи да уједињена опозиција може заједничким снагама да освоји већину на локалним изборима у нашем граду.

Двери су у Чачку доказана опозиција која никада није изневерила своје бираче и која има програм и људе који могу да предводе нови Чачак. У својој локалној политичкој историји увек смо на локалне изборе излазили самостално. Тако ће бити и овога пута”. 

„Ова одлука може да се промени само у случају да дође до неког великог укрупњавања и уједињавања опозиције. Позивамо грађане Чачка да масовно изађу на локалне изборе и гласају против напредњачке власти, а за било коју опозициону изборну листу која им је најближа”. 

Потом се медијима обратио др Владимир Димитријевић, професор чачанске гимназије који је уз Двери од оснивања пре 25 година и који је потврдио своју подршку и на наступајућим локалним изборима: „Као онај ко Двери подржава од 1999, као човек који се залаже за победу породичних вредности и сматра да је моралу место у политици, као ваш суграђанин и човек који верује у будућност Чачка, позивам и себе и вас да се не предамо, него да на изборима који предстоје подржимо Двери – за будућност града и наше деце, за нови почетак приче са Овчара и Каблара, за наду на Западној Морави са које ће, поново, кренути препород Србије. Глас за Двери то је улазница за нови почетак Чачка, за нови Чачак. И даље имам за кога да гласам – за Двери, наравно!”  

 

На крају се обратио др Милан Рогановић у име 20 присутних кандидата за будуће одборнике у скупштини града Чачка: „У претходним годинама мога већег или мањег активизма на политичкој сцени града Чачка покушавао сам да, заједно са пријатељима и саборцима из Српског покрета Двери, покажем да политика не мора бити само ,,вештина могућег” лишена моралних постулата, већ једна узвишена професија заснована на поштењу, честитости и искрености у којој се општи интерес ставља изнад личног или партијског. Полазећи од истог становишта и овога пута се врло амбициозно припремамо за излазак на редовне локалне изборе који нас ускоро очекују и то само са једним циљем и једним задатком, а то је смена актуелне ауторитарне, корумпиране напредњачке власти у граду Чачку једном новом власти у којој ће партиципирати и Двери.

По уласку у власт залагаћемо се за испитивање рада свих вршилаца одговорних функција у граду у претходном периоду, за испитивање рада јавних предузећа и установа под ингеренцијом града Чачка и процесуирање свих оних који су се огрешили о закон. Побринућемо се за то да наш град постане универзитетски град, модеран реиндустријализован град, град високих плата, град у коме нема незапослених, град екстензивне пољопривреде, град туризма, сајамски град, град здраве животне средине, град срећних породица”, закључио је др Рогановић своје обраћање. 

 

Драгана Бишевац је најавила да ће Изборни штаб Двери Чачак одржавати редовне конференције за медије сваког уторка у 10 часова на којима ће бити представљен комплетан локални предизборни програм, као и кандидати за одборнике и вршиоце будуће извршне власти у нашем граду након смене актуелне власти.

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: