Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери КиМ: Албански градоначелници у општинама на северу КиМ су последица политике актуелне власти

Лицемерју режима Александра Вучића и његове Српске листе нема краја. 

    Кад смо још 2013. године упозоравали и организовали бојкот првих сепаратистичких избора на КиМ што је завршено успешно јер на њих није изашло ни 3% Срба са КиМ, тадашњи (а и садашњи) режим и Александар Вучић лично, почели су са терором сопственог народа. Они су тада послали своје батинаше да разбијају изборне кутије и тражили су од КФОР-а и тзв. међународне заједнице да им дозволе да са својим батинашима уђу на север КиМ и похапсе организаторе бојкота. Након тога, издејствовано је понавање избора на којима су, уз претње, уцене па и батинање, угурали Србе у сепаратистичке институције.

После 10 година терора, последњи сепаратистички избори на северу КиМ, одржани 23.04.2023. године, режиму се враћају као бумеранг. Режим је овај пут позвао Србе на бојкот оних истих избора на које их је пре 10 година на силу терао. С том разликом што овај пут није имао ко да ломи кутије, пребија и хапси бојкоташе. А резултат је исти. Са 3% изашлих бирача, општине на северу КиМ су добиле нову локалну самоуправу и једина разлика је у именима и презименима будућих носиоца функција градоначелника и одборника локалних скупштина. Тако ће градоначелник Северне Косовске Митровице бити Ерден Атик (Самоопредељење), Лепосавића Љуљзим Хетеми (Самоопредељење), Звечана Илир Пеца (ПДК), а Зубиног Потока Измир Зећири (ПДК).

Онда је уследила лицемерна изјава Александра Вучића: ,,Након избора на северу КиМ следи потпуна окупација. Наши људи су на то навикли.“ Истичемо да је окупација севера КиМ лична режија управо Александра Вучића. Како можемо бити навикнути на околности какве до сада никада нисмо имали, јер на северу КиМ полиција и војска тзв. Косова никада нису егзистирали?

Из свих ових разлога, позивамо Александра Вучића да више не побеђује и не брани нас у наше име. Највећа његова помоћ и победа за нас Србе на КиМ биће његова хитна ОСТАВКА.

Покрајински одбор Српског покрета Двери за Косово и Метохију 

*Извор фотографије: Фејсбук 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: