Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери КиМ: Подршка платформи за враћање суверенитета Србије на КиМ

Срби са Косова и Метохије, издати и заборављени од стране актуелне власти али надамо се не и државе, пружају пуну подршку иницијативи и предлогу Српског покрета Двери да се при формирању нове Владе Републике Србије поново формира и Министарство за Косово и Метохију, с обзиром да је тзв. Канцеларија за КиМ изгубила сваки смисао даљег постојања.

     Наиме, Канцеларија за КиМ не постоји већ годинама, јер су сви њени службеници пресељени у остатак Србије (јер Србија без КиМ је само остатак) и служи само за личну медијску промоцију њеног назови директора, који је узурпирао сва овлашћења и злоупотребљава је за ускопартијске интересе. Обичан грађанин тј. Србин са КиМ, нема, нити може да добије било какву врсту помоћи из надлежности тзв. Канцеларије за КиМ, уколико није партијски војник владајуће странке.

Такође, пружамо пуну подршку најновијој иницијативи Двери да у Скупштини Србије предложи усвајање платформе за повратак Косова и Метохије у уставно-правни поредак Републике Србије. Сматрамо да се КиМ морају под хитно прогласити окупираним делом територијом Републике Србије. Предлажемо, како посланицима Двери, тако и свим осталим посланицима у Скупштини Србије да не наседају на пропаганду режима и прихвате предлог да се формира Заједница српских општина (ЗСО) у оквиру уставно-правног поретка лажне државе Косово, јер та нова сепаратистичка институција представља само глогов колац у срце српског народа.

Оно што мало ко у централној Србији зна, јесте да смо ми Срби са КиМ већ имали ЗСО са свим свијим принадлежностима по Уставу и законима Републике Србије и да је ту Заједницу укинуо лично Александар Вучић и његов режим. То је урађено тако што је режим укинуо скупштине општина са већинским српским становништвом на целој територији АП КиМ и увео привремене органе који и дан данас постоје. Ти органи су требали да буду укинути новим српским локалним изборима, које је такође укинуо Александар Вучић, наметнувши Србима изборе у тзв. косовском систему и њихове институције у замену за српске.

Крајње је време да се многе косметске истине које режим годинама скрива од очију и ушију изнесу пред лице јавности, а Српски покрет Двери ће сигурно бити искрени гласноговорник Срба са КиМ и заступник њихових интереса, јер их до сада Срби са КиМ нису ималини ни у Скупштини, ни у Влади Р епублике Србије, што је недопустиво.

Покрајински одбор Двери за КиМ

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: