Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери КиМ: Режим затире сваки траг постојања државе Србије на КиМ

Уназад неколико дана, у јавности се појавила информација да су сви сајтови измештених управних округа са КиМ у централну Србију, од 1.11.2023. године укинути. Постављамо надлежнима питање да ли је та информација тачна? 

     Наиме, након окупације КиМ 1999. године од стране НАТО пакта, власти Републике Србије су изместиле канцеларије управних окуга са простора КиМ у централну Србију, укључујући и испоставе МУП-а надређене за административне центре тих округа. У тим центрима, грађани су обављали различите послове, а у складу са Уставом и законима Републике Србије, као што су издавање регистарских таблица за возила са ознакама градова на КиМ или да резервишу термин и уплату спроведу путем интернета.

Такође, на сајту више нема ни Координационе управе МУП-а за КиМ, која је издавала документа Републике Србије грађанима са пребивалиштем на територији АП КиМ, тако да аутоматски престаје могућност издавања српских докумената (пасоша, личних карата, возачких и саобраћајних дозвола) лицима која живе у нашој јужној покрајини. То практично значи да је режим наметнуо обавезу својим грађанима да узму искључиво докумета друге државе, тзв. „Републике Косово“. Остављена је и још једна могућност, а то је да они који то не буду хтели да прихвате а желе да имају српска документа, се иселе у централну Србију или пак емигрирају даље у Европу или свет. На тај начин се чини нови уступак сепаратистима и угрожава витални национални интерес, док се режим елегантно ослобађа баласта званог Срби са КиМ. Све ово се правда потписивањем тзв. безвизног режима са лажном државом Косово.

Да подсетимо наше грађане, до сада су српске пасоше и друга потребна документа, за које је била потребна виза, издавали Координацона управа МУП-а РС за КиМ. Срби са КиМ се с правом питају како се овакви неразумни потези режима другачије називају осим ИЗДАЈА? Када се све ово узме у обзир, јасно је да је политика овог режима према КиМ доживела потпуни дебакл и пораз, што је довољан разлог да грађани на предстојећим изборима ускрате поверење онима који Србију убрзано воде у суноврат. 

Срби су увек захваљујући својој саборности и државотворности успевали да опстану у својој држави, па је Национално окупљање – Државотворна снага, које чине Заветници и Двери једина политичка опција која гарантује опстанак државе Србије и њених грађана. Из тог разлога позивамо своје суграђане да овој изборној листи дају своју пуну подршку масовним изласком на биралишта у Србији 17. децембра.

ПО Двери за КиМ

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: