Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери КиМ: Србе свакодневно хапсе на КиМ, актуелна власт не чини ништа да их заштити

После јучерашњих најновијих хапшења тројице Срба у Косовској Митровици, Звечану и Прилужју, Србима са КиМ је дефинитивно јасно да их је овај режим издао и оставио на милост и немилост албанских сепаратиста. 

     Наиме, у последњих неколико месеци на простору КиМ је ухапшено и у шиптарским казаматима притворено на десетине Срба, о чијој судбини се готово ништа не зна, а све говори да никога и не интересује судбина тих људи. Као пример томе навешћемо само судбине два човека, Милуна Миленковића Лунета и Душана Обреновића, који се већ месецима налазе у шиптарским затворима, а да се режим и његова испостава на КиМ – тзв. Српска листа, уопште не баве њиховом судбином.

Постављамо питање тзв. Српској листи и директору Канцеларије за КиМ Петру Петковићу, да ли знају колико се тренутно Срба налази у шиптарским затворима, за која дела су оптужени и у каквом су здравственом стању тренутно? Зашто се реакција власти своди само на испразна саопштења тзв. Српске листе и вербалне осуде Петра Петковића? Зашто ниједна институција нити безбедносне службе у Србији не раде ништа по питању безбедности Срба на КиМ, већ их као „глинене голубове и зечеве“, остављају на извол’те албанским сепаратистима? Како то да на списку ухапшених нема никога из тзв. Српске листе, када је јавна тајна да се огромна већина њих терети од стране сепаратиста за криминал и корупцију, него се само хапсе обични људи?

Истичемо да су сепаратисте на наше кућне прагове, посебно у северном делу КиМ, довели лично Александар Вучић и тзв. Српска листа тиме што су у директном договору са Приштином предали локалне самоуправе у све четири општине на северу КиМ.

Због свега овога, Покрајински одбор Двери за КиМ захтева следеће:

  • Хитну смену и оставку Петра Петковића са места директора Канцеларије за КиМ, јер је својим нечињењем угрозио безбедност Срба на КиМ;
  • Да тзв. народни посланици тзв. Српске листе, одмах и беспоговорно напусте тзв. приштински парламент;
  • Хитно расписивање локалних избора на КиМ по Уставу и законима Републике Србије у свим срединама где Срби чине већину, како би се на тај начин повећала институционална и свака друга безбедност косметских Срба;
  • Хитну седницу СБ УН на којој би се расправљало о актуелизацији Резолуције СБ УН 1244 и повратку решавања питања КиМ у СБ УН, где Србија има заштиту од стране Кине и Русије као сталних чланица СБ УН;
  • Да се Влада Републике Србије хитно изјасни да ли је у стању да институционално и на сваки други начин заштити Србе на КиМ од терора како албанских сепаратиста, тако и од криминалних група које чине поједини Срби.

 

ПО Двери за КиМ

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: