Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери КиМ: Срби са КиМ  траже заштиту Русије и Кине за свој опстанак

После сада већ више него видљивог договора између Александра Вучића и његовог коалиционог партнера Аљбина Куртија о добровољној предаји четири српске зграде локалних скупштина општина на северу КиМ, безбедносна ситуација је више него забрињавајућа. Наиме, у последња два месеца сведоци смо догађаја на северу наше јужне покрајине који живот Срба чине неподношљивим. А кривац за овакво стање, поред Куртијевог терора, јесте и Александар Вучић, тзв. Српска листа, Канцеларија за КиМ и власт у Београду у целини. 

      За време њихове власти на север КиМ уведени су РОСУ полицајци са дугим цевима којих тамо никада није било пре доласка СНС на власт, дозволили су формирање више војно-полицијских шиптарских база на северу покрајине, укинули српске таблице са ознакама градова са КиМ и на крају масовним одласком на контрамитинг у Београд омогућили сепаратистичкој власти у Приштини да преузме зграде локалних самоуправа на северу КиМ.

Постављају се оправдана питања: Зашто после изласка из лажних шиптарских сепаратистичких институција нису формиране српске? Зашто се Српска листа, која још увек седи у сепаратистичкој скупштини у Приштини, није побунила против шиптарских база на северу КиМ које се граде на отетој српској земљи? Зашто су лажни шиптарски избори бојкотовани са 10 година закашњења? Сетимо се тих првих локалних избора после Бриселског споразума 2013. године који су одржани по тзв. косовском систему када је тзв. Српска листа освојила мање гласова него лажни шиптарски градоначелници на овим последњим лажним локалним изборима на северу КиМ. Тада су сви Срби бојкотовали изборе да би они били понављани све док Срби нису натерани да уђу у институције лажне државе Косово управо од власти у Београду, која је у међувремену била део коалиционих сепаратистичких власти са Тачијем, Харадинајем и Куртијем.

Срби са Косова и Метохије више немају поверења ни у Александра Вучића, ни у тзв. Српску листу, ни у Канцеларију за КиМ, па самим тим ни у Владу Републике Србије, чија политика води исељавању Срба са КиМ, што је већ почело. Међутим, ми смо своји на своме и желимо ту и да останемо по сваку цену.

Зато тражимо од Руске Федерације и Народне Републике Кине, као сталних чланица СБ УН и као јединих преосталих гараната за безбедност Срба на КиМ у складу са Резолуцијом 1244 СБ УН, да затраже хитну седницу СБ УН на тему КиМ и активно се укључе у сва дешавања на КиМ која су измакла контроли оних који су за примену те Резолуције били задужени. Уједно, шаљемо поруку свим Србима на КиМ да се политички самоорганизују и изаберу своје аутентичне представнике из народних редова и тиме штеточинску тзв. Српску листу изолују из даљих политичких и друштвених дешавања. Такође, још једном упозоравамо Србе са КиМ да не пристају ни на какву ЗСО у оквирима приштинских институција, као и да све будуће локалне и сваке друге шиптарске изборе бојкотују. Исто онако како су то Шиптари радили деценијама уназад. Јер сваки други приступ води признању лажне државе Косово и исељавању Срба са КиМ.

Покрајинска организација Српског покрета Двери на Косову и Метохији 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: