Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Косова и Метохије: Зашто Београд ћути на малверзације у Грачаници?

Скупштина општине Грачаница по тзв. косовском систему заказана је и одржана 05.10.2022. године са почетком у 19 часова са само једном тачком дневног реда: „Преиспитивање и поништавање усвојене Одлуке о размени општинске непокретне имовине“, на предлог председнице општине Грачаница Љиљане Шубарић, са приватном имовином косовског Албанца, а која је усвојена недељу дана пре тога.

Одборници општине Грачаница по тзв. косовском систему, који су 28.09.2022. године гласали за ову одлуку, састали су се 05.10.2022. године и поништили ову одлуку због притиска јавности и протеста Срба у Грачаници. О једном таквом криминалном чину чији су актери Срби, односно представници Српске листе који учествују у раду тзв. косовских институција, у Београду се ћути како би се што мање сазнало о свим незаконитим радњама представника Српске листе који су уз подршку СНС ушли у тзв. косовске институције и раде искључиво у личном интересу.

Одлука је на тој седници, према информацијама које смо добили, поништена али се поставља питање због чега тајно и у касним вечерњим сатима? Зашто о овој седници нема Извештаја на њиховом сајту? Да ли и зашто је ова седница тзв. косовске скупштине у Грачаници одржана у просторијама Косовског округа који ради у оквиру српског система и ко ће одговарати за то? Да ли је предлог за ову одлуку о отуђењу српске имовине дошао од начелника Косовског округа Срђана Поповића и које ће санкције Влада РС према њему предузети и да ли ће га сменити са те функције?

Да ли ће Љиљана Шубарић, због више него очигледне незаконитости, остати упамћена као неко ко је хтео да отуђи српске имовину и препусти је у руке приватном албанском лицу и да за 18 ари пута преда 17 хектара земљишта поред језера Бадовац!

Зашто нема осуда овога из Београда, зашто Београд ћути? Зашто ова власт учествује у изградњи тзв. косовских институција које су више него очигледно на штету Срба, а укида све српске институције на Косову и Метохији? Зашто нема одговорности челника Српске листе који имају по неколико примања и у српским и у тзв. косовским институцијама, а која износе и по више хиљада евра, док поједини Срби, посебно млади морају да напусте своје огњиште јер они нису део Српске листе и за њих нема ни посла ни примања на КиМ?

Одговорност за ово сноси републичка власт у Београду и СНС, као и директор Канцеларије за КиМ, Петар Петковић, од кога је још на посебној седници о Косову Метохији 13. септембра затражено да поднесе оставку због великог броја проблема Срба на КиМ које он и његов тим нису успели да реше.

Влада РС је такође одговорна за ову ситуацију на КиМ јер дозвољава склапање штетних интересних договора представника Српске листе зарад личне користи, а на штету државе Србије и самих Срба који су остали да живе у Грачаници и на Косову и Метохији. Покрајински одбор Двери за КиМ осуђује ове незаконите радње и тражи одговорност свих учесника, као и излазак Срба из тзв. косовских институција.

Покрајински одбор Двери за Косово и Метохију

*Извор фотографије: општина Грачаница

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: