Српски Покрет Двери - Лого

Двери Косова и Метохије: Зашто Београд ћути на малверзације у Грачаници?

Скупштина општине Грачаница по тзв. косовском систему заказана је и одржана 05.10.2022. године са почетком у 19 часова са само једном тачком дневног реда: „Преиспитивање и поништавање усвојене Одлуке о размени општинске непокретне имовине“, на предлог председнице општине Грачаница Љиљане Шубарић, са приватном имовином косовског Албанца, а која је усвојена недељу дана пре тога.

Одборници општине Грачаница по тзв. косовском систему, који су 28.09.2022. године гласали за ову одлуку, састали су се 05.10.2022. године и поништили ову одлуку због притиска јавности и протеста Срба у Грачаници. О једном таквом криминалном чину чији су актери Срби, односно представници Српске листе који учествују у раду тзв. косовских институција, у Београду се ћути како би се што мање сазнало о свим незаконитим радњама представника Српске листе који су уз подршку СНС ушли у тзв. косовске институције и раде искључиво у личном интересу.

Одлука је на тој седници, према информацијама које смо добили, поништена али се поставља питање због чега тајно и у касним вечерњим сатима? Зашто о овој седници нема Извештаја на њиховом сајту? Да ли и зашто је ова седница тзв. косовске скупштине у Грачаници одржана у просторијама Косовског округа који ради у оквиру српског система и ко ће одговарати за то? Да ли је предлог за ову одлуку о отуђењу српске имовине дошао од начелника Косовског округа Срђана Поповића и које ће санкције Влада РС према њему предузети и да ли ће га сменити са те функције?

Да ли ће Љиљана Шубарић, због више него очигледне незаконитости, остати упамћена као неко ко је хтео да отуђи српске имовину и препусти је у руке приватном албанском лицу и да за 18 ари пута преда 17 хектара земљишта поред језера Бадовац!

Зашто нема осуда овога из Београда, зашто Београд ћути? Зашто ова власт учествује у изградњи тзв. косовских институција које су више него очигледно на штету Срба, а укида све српске институције на Косову и Метохији? Зашто нема одговорности челника Српске листе који имају по неколико примања и у српским и у тзв. косовским институцијама, а која износе и по више хиљада евра, док поједини Срби, посебно млади морају да напусте своје огњиште јер они нису део Српске листе и за њих нема ни посла ни примања на КиМ?

Одговорност за ово сноси републичка власт у Београду и СНС, као и директор Канцеларије за КиМ, Петар Петковић, од кога је још на посебној седници о Косову Метохији 13. септембра затражено да поднесе оставку због великог броја проблема Срба на КиМ које он и његов тим нису успели да реше.

Влада РС је такође одговорна за ову ситуацију на КиМ јер дозвољава склапање штетних интересних договора представника Српске листе зарад личне користи, а на штету државе Србије и самих Срба који су остали да живе у Грачаници и на Косову и Метохији. Покрајински одбор Двери за КиМ осуђује ове незаконите радње и тражи одговорност свих учесника, као и излазак Срба из тзв. косовских институција.

Покрајински одбор Двери за Косово и Метохију

*Извор фотографије: општина Грачаница

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: