Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери: Кривична пријава против Ане Брнабић због кршења закона

Српски покрет Двери поднеће кривичну пријаву против председника Владе Србије у техничком мандату Ане Брнабић. Разлог за кривичну пријаву је постојање основа сумње да је извршила више кривичних дела кршећи одлуку Управног суда о забрани шетње у оквиру Европрајда.

    Управни суд је донео одлуку о забрани шетње на овогодишњем Европрајду у Београду, али је очигледно да Ана Брнабић не жели да поштује ту одлуку суда и под притиском разних ЕУ и НАТО комесара, који су је уз сагласност Александра Вучића, и довели на функцију председника Владе Србије, донела одлуку о одржавању шетње. Члан 336 б, став 1 Кривичног законика, у делу „Ометање правде“, јасно каже: „Ко друге позива на отпор или на неизвршење судских одлука или на други начин омета вођење судског поступка, казниће се затвором до три године и новчаном казном,“, док се, с тим у вези, у члану 343, ставови 1 и 2, у делу „Изазивање панике и нереда“ наводи следеће: „1) Ко изношењем или проношењем лажних вести или тврђења изазове панику, или теже нарушавање јавног реда или мира или осујети или значајније омете спровођење одлука и мера државних органа или организација које врше јавна овлашћења, казниће се затвором од три месеца до три године и новчаном казном; 2) Ако је дело из става 1. овог члана учињено путем средстава јавног информисања или сличних средстава или на јавном скупу, учинилац ће се казнити затвором од шест месеци до пет година.“ Имајући у виду овакво кршење закона од стране Ане Брнабић, Двери ће надлежном тужилаштву поднети кривичну пријаву.

Такође, тражићемо и одговорност МУП-а Србије по питању дозволе за Европрајд шетњу, јер су две руте забрањене, а о трећој МУП ћути иако је пријаву морао да одбаци као неблаговремену , јер су организатори захтев поднели тек јуче, што се из Закона о јавном окупљању, члан 12, став 3, јасно и види: „Пријава се подноси најкасније ПЕТ ДАНА пре времена одређеног за почетак одржавања окупљања.“

Инфослужба Двери

*Извор фотографије 1: FoNet/Vlada Srbije Slobodan Miljevic

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: