Српски Покрет Двери - Лого

Двери: Куба је пријатељ Србије

У оквиру Посланичке групе пријатељства са Кубом, нови амбасадор Кубе Њ.Е. Лејдa Ернестa Родригес Ернандес посетио је Народну скупштину Републике Србије и том приликом разговарао са народним посланицима, члановима ове групе. 

     Радмила Васић, народни посланик и потпредседник Двери је у разговору са амбасадор Кубе истакла важност дугогодишњег пријатељства и добрих односа две земље, поздравила принципијелан став Кубе по питању непризнавања Косова и Метохије као независне државе, позвала је Њ.Е. амбасадора да буде гост посланичке групе „Српки покрет Двери-Патриотски блок“ и пожелела све најбоље његовом претходнику, бившем амбасадору Густаву Триста дел Тоду, који је на новим задужењима. „Куба је доста далеко али тако близу свим Србима и са радошћу и осмехом дочекујемо све грађане Кубе и овде могу да се осећају као код куће“, рекла је госпођа Васић у разговору са новим кубанским амбасадором.

Из разговора се могло видети са којим се све притисцима Куба сусреће на глобалном плану и да истрајава у својим принципијелним ставовима и поред огромних и нехуманих санкција које су на снази од 1962. године као и да су санкције биле најјаче када је била пандемија али да нису ни сада умањене, већ се додатно и циљано уводе. Ове санкције највише погађају грађане Кубе и то је додатни разлог зашто ПГ „Српски покрет Двери-Патриотски блок“ има јасан став по питању неувођења санкција нити једној земљи. И поред овако тешких санкција може се јасно видети колико су Кубанци истрајни и чврсти у ставу да је њихова земља најважнија и да нису и неће поклекнути под притисцима, што је значајно и за нас Србе – да никада не попустимо под притисцима везаним за Косово и Метохију и да никада не признамо отцепљење наше јужне покрајине. У име посланичке групе „Српски покрет Двери-Патриотски блок“, Радмила Васић је подржала предлоге Њ.Е. амбасадора Кубе по питању увођења директне авионске линије са Кубом, већу размену туриста, још већу културну и спортску сарадњу, посету посланика, размену студената, а посебно размену знања и постигнућа у здравству и укидање санкција овој земљи. 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: