Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери: Куба је пријатељ Србије

У оквиру Посланичке групе пријатељства са Кубом, нови амбасадор Кубе Њ.Е. Лејдa Ернестa Родригес Ернандес посетио је Народну скупштину Републике Србије и том приликом разговарао са народним посланицима, члановима ове групе. 

     Радмила Васић, народни посланик и потпредседник Двери је у разговору са амбасадор Кубе истакла важност дугогодишњег пријатељства и добрих односа две земље, поздравила принципијелан став Кубе по питању непризнавања Косова и Метохије као независне државе, позвала је Њ.Е. амбасадора да буде гост посланичке групе „Српки покрет Двери-Патриотски блок“ и пожелела све најбоље његовом претходнику, бившем амбасадору Густаву Триста дел Тоду, који је на новим задужењима. „Куба је доста далеко али тако близу свим Србима и са радошћу и осмехом дочекујемо све грађане Кубе и овде могу да се осећају као код куће“, рекла је госпођа Васић у разговору са новим кубанским амбасадором.

Из разговора се могло видети са којим се све притисцима Куба сусреће на глобалном плану и да истрајава у својим принципијелним ставовима и поред огромних и нехуманих санкција које су на снази од 1962. године као и да су санкције биле најјаче када је била пандемија али да нису ни сада умањене, већ се додатно и циљано уводе. Ове санкције највише погађају грађане Кубе и то је додатни разлог зашто ПГ „Српски покрет Двери-Патриотски блок“ има јасан став по питању неувођења санкција нити једној земљи. И поред овако тешких санкција може се јасно видети колико су Кубанци истрајни и чврсти у ставу да је њихова земља најважнија и да нису и неће поклекнути под притисцима, што је значајно и за нас Србе – да никада не попустимо под притисцима везаним за Косово и Метохију и да никада не признамо отцепљење наше јужне покрајине. У име посланичке групе „Српски покрет Двери-Патриотски блок“, Радмила Васић је подржала предлоге Њ.Е. амбасадора Кубе по питању увођења директне авионске линије са Кубом, већу размену туриста, још већу културну и спортску сарадњу, посету посланика, размену студената, а посебно размену знања и постигнућа у здравству и укидање санкција овој земљи. 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: