Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери: Лаж до лажи и једна истина Ане Брнабић

Данашња конференција за медије Ане Брнабић поводом Предлога закона о управљању привредним друштвима која су у власништву Републике Србије, још један је показатељ колико је корумпираној и пљачкашки оријентисаној власти неопходно да овај накарадни закон буде што пре усвојен и примењен. 

     Разлог за то је крајње једноставан и баналан. Овим предлогом закона, којим се јавна предузећа трансформишу у акционарска друштва, отвара се пут за њихову криминалну приватизацију од стране новокомпонованих СНС тајкуна и легализацију њиховог отимања од генерација грађана Србије који су их стварали и у њих деценијама улагали.

Настојање усплахирене премијерке да додатно појасни разлоге за доношење криминалног закона лежи и у чињеници да је драстичан пад рејтинга СНС-а видљив и голим оком, те је неопходно створити законски основ да новац стечен екстремном корупцијом буде накнадно убризган у будућа акционарска друштва, што ће им омогућити да уместо на бази изборне воље владају прљавим капиталом отетим од грађана Србије.

Колико су тврдње Ане Брнабић бесмислене, највидљивије је из дела у којем наводи да циљ новог закона није приватизација јавних предузећа, јер су то, каже, могли и по старом, већ њихова деполитизација и професионализација. У којој мери то нема додирних тачкака са истином најбоље говори чињеница да су готово све директоре јавних предузећа све време своје власти бирали искључиво по политичким критеријумима и годинама их држали у ВД стању, супротно члану 52. Закона о јавним предузећима, уместо да их бирају на конкурсима на основу стручних референци и професионалног искуства, на шта су били обавезни по важећем закону (чланови 24. и 25. Закона).

Суштина је управо у супротном. Не постоји ништа у важећем закону што је пљачкашку СНС хорду спречавало да изврши деполитизацију и професионализацију управљања јавним предузећима. Напротив, то је била њихова обавеза коју нису хтели да спроведу, већ су нестручним управљањем јавним предузећима путем партијских грчића на директорским местима и коруптивним захватима невиђених размера, извршили њихово руинирање и смањивање вредности капитала и тиме припремили терен за њихову пљачкашку приватизацију, за шта простор треба да отвари управо нови закон.

И за крај, Српски покрет Двери, као опозициона странка, признаје да нису све тврдње Ане Брнабић неистините, због чега је јавно похваљујемо. Једна је тачна. Они од овог закона неће одустати. Јер одустајање од пљачке грађана и власти по сваку цену, што овај закон обезбеђује, је једино што за СНС није опција.

Инфослужба Двери 

*Извор фотографије: Јутјуб принтскрин/Танјуг 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: