Српски Покрет Двери - Лого

Двери на “Европском политичком форуму“ у Баварској

Др Андреј Митић, Интернационални секретар Српског покрета Двери, био је гост-уводничар на међународном „Европском политичком локалном форуму“ одржаном у граду Хофу у Баварској, у организацији посланичке групе Европског парламента „Идентитет и Демократија“, 4. фебруара. 

    На позив посланика Европског парламента Маркуса Букхајта, Митић се обратио скупу говорећи о перспективама и препрекама у односу Србије и Европе. Наглашавајући чињеницу да је након 23 године покушавања Србије да постане део ЕУ, дошло време за редефинисање односа и успостављање новог оквира сарадње на новим основама поштовања суверенитета и територијалног интегритета, политичке и војне неутралности, културно-цивилизацијског и духовно-моралног идентитета Србије, као дела ширег европског идентитета.

У том смислу, Митић је истакао чврст став према очувању Косова и Метохије у саставу Србије, очувању хришћанског идентитета и традиционалних породичних вредности, борби против растућег тоталитарног трансхуманизма и неодговорне антидемократске „мигранстке политике“ бриселске администрације и потреби за стварањем здравог зеленог патриотизма који ће пружити отпор агресивној зеленој наднационалној агенди Брисела. У том смислу Интернационални секретар Двери истакао је значај сарадње свих европских партија и покрета који деле ове вредности и залагање за стварање једне нове, постлибералне Европе чију ће основу чинити национално-конзервативни базични вредносни консензус.

Учествујући на округлом столу који је уследио са колегама из немачке „Алтернативе за Немачку“, аустријске „Слободарске партије“, словачке „Ми смо породица“ и СНСД из Републике Српске, Митић је говорио на тему односа Србије и Русије, истичући значај подршке Русије Србији у очувању суверенитета у СБ УН, затим критиковао подршку институционализацији политичког ислама у срцу Европе у лажној држави „Косово“ и БиХ, односу Србије и Кине као незаобилазног новог глобалног геополитичког фактора и пријатеља Србије и заштитника међународног права у СБ УН, али и све мањем легитимационом капацитету ЕУ да буде кредибилан партнер Србији и уопште простору Балкана.

Одговарајући на питања из публике, Митић се посебно осврнуо и на политику према младима, који се по њему налазе у „унутрашњој емиграцији“, да не желе да учествују у стварности која им је понуђена, да младима недостаје видљив концепт добра у друштву и да младима треба вратити пре свега јасну разлику између добра и зла, коју савремена либерална трансхумана политика укида.

Форум је показао да постоји потреба за дубљим разумевањем и сарадњом међу национално-конзервативним партијама у Европи које се супротстављају лево-радикалним пројектима који укидају сувереност и идентитет нација и да на томе треба заједнички радити у времену пред нама. 

Инфослужба Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: