Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери на “Европском политичком форуму“ у Баварској

Др Андреј Митић, Интернационални секретар Српског покрета Двери, био је гост-уводничар на међународном „Европском политичком локалном форуму“ одржаном у граду Хофу у Баварској, у организацији посланичке групе Европског парламента „Идентитет и Демократија“, 4. фебруара. 

    На позив посланика Европског парламента Маркуса Букхајта, Митић се обратио скупу говорећи о перспективама и препрекама у односу Србије и Европе. Наглашавајући чињеницу да је након 23 године покушавања Србије да постане део ЕУ, дошло време за редефинисање односа и успостављање новог оквира сарадње на новим основама поштовања суверенитета и територијалног интегритета, политичке и војне неутралности, културно-цивилизацијског и духовно-моралног идентитета Србије, као дела ширег европског идентитета.

У том смислу, Митић је истакао чврст став према очувању Косова и Метохије у саставу Србије, очувању хришћанског идентитета и традиционалних породичних вредности, борби против растућег тоталитарног трансхуманизма и неодговорне антидемократске „мигранстке политике“ бриселске администрације и потреби за стварањем здравог зеленог патриотизма који ће пружити отпор агресивној зеленој наднационалној агенди Брисела. У том смислу Интернационални секретар Двери истакао је значај сарадње свих европских партија и покрета који деле ове вредности и залагање за стварање једне нове, постлибералне Европе чију ће основу чинити национално-конзервативни базични вредносни консензус.

Учествујући на округлом столу који је уследио са колегама из немачке „Алтернативе за Немачку“, аустријске „Слободарске партије“, словачке „Ми смо породица“ и СНСД из Републике Српске, Митић је говорио на тему односа Србије и Русије, истичући значај подршке Русије Србији у очувању суверенитета у СБ УН, затим критиковао подршку институционализацији политичког ислама у срцу Европе у лажној држави „Косово“ и БиХ, односу Србије и Кине као незаобилазног новог глобалног геополитичког фактора и пријатеља Србије и заштитника међународног права у СБ УН, али и све мањем легитимационом капацитету ЕУ да буде кредибилан партнер Србији и уопште простору Балкана.

Одговарајући на питања из публике, Митић се посебно осврнуо и на политику према младима, који се по њему налазе у „унутрашњој емиграцији“, да не желе да учествују у стварности која им је понуђена, да младима недостаје видљив концепт добра у друштву и да младима треба вратити пре свега јасну разлику између добра и зла, коју савремена либерална трансхумана политика укида.

Форум је показао да постоји потреба за дубљим разумевањем и сарадњом међу национално-конзервативним партијама у Европи које се супротстављају лево-радикалним пројектима који укидају сувереност и идентитет нација и да на томе треба заједнички радити у времену пред нама. 

Инфослужба Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: