Српски Покрет Двери - Лого

Двери на Форуму​ конзервативних партија у румунском Парламенту

​На позив Алијансе за уједињење Румуна (АУР), конзервативне румунске парламентарне странке, делегација Српског покрета Двери у саставу потпредседник проф. др Тамара Миленковић Керковић и Интернационални секретар др Андреј Митић, учествовали су 19. фебруара на међународним Форуму у Букурешту, под називом „Премоћ националних устава над европском бирократијом“. 

    Домаћин Форума, који је одржан у румунском националном Парламенту, био је председник АУР г. Ђорђе Симион, а​ окупљени су били представници националних и конзервативних партија из читаве Европе, попут француског Националног фронта, белгијског Вламс Беланг, холандског Форума за демократију, пољске партије Права и правда и многи други.

Српском покрету Двери је указана велика част да наш потпредседник буде члан Президијума форума и буде уводничар пленарног дела, заједно са једним од лидера Националног Фронта Тијери Маријанијем и самим председником АУР-а Ђорђем Симионом.

Тамара Миленковић Керковић је говорила о Новом српском конзервативизму у новој Европи и указала на традиционалне вредности породице, хришћанске вере, нације и државе које су угрожене процесима дехуманизације, десуверенизације и десоцијализације и нагласила значај повезивања и сарадње нових европских конзервативних партија.

Др Андреј Митић је у свом обраћању нагласио могућности које се отварају у новом постлибералном свету и значај Србије и Двери као субјеката нове конзервативне европске агенде.

Форум је био изузетна прилика за окупљање и сарадњу водећих националних конзервативних партија из целе Европе, са којима Двери деле породичне, хришћанске, националне и патриотске вредности.

Делегација Двери успоставила је чврсте везе са руководством и посланицима домаћина, румунске партије АУР, која је само након 2 године од оснивања успела да освоји 9% гласова и освоји 45 мандата у румунском Парламенту.

Пут који су прошле бројне европске конзервативне и националне партије показује да време Двери и вредности које носе у Србији долази и да су Двери препознате и добродошле у ову породицу партија које ће градити нову Европу нација.

Инфослужба Двери

Поруку председника румунске конзервативне парламентарне партије АУР Ђорђа Симиона српском народу и Дверима и изјаву проф. др Тамаре Миленковић Керковић, можете погледати овде:

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: