Двери на Форуму​ конзервативних партија у румунском Парламенту

​На позив Алијансе за уједињење Румуна (АУР), конзервативне румунске парламентарне странке, делегација Српског покрета Двери у саставу потпредседник проф. др Тамара Миленковић Керковић и Интернационални секретар др Андреј Митић, учествовали су 19. фебруара на међународним Форуму у Букурешту, под називом „Премоћ националних устава над европском бирократијом“.

Домаћин Форума, који је одржан у румунском националном Парламенту, био је председник АУР г. Ђорђе Симион, а​ окупљени су били представници националних и конзервативних партија из читаве Европе, попут француског Националног фронта, белгијског Вламс Беланг, холандског Форума за демократију, пољске партије Права и правда и многи други.

Српском покрету Двери је указана велика част да наш потпредседник буде члан Президијума форума и буде уводничар пленарног дела, заједно са једним од лидера Националног Фронта Тијери Маријанијем и самим председником АУР-а Ђорђем Симионом.

Тамара Миленковић Керковић је говорила о Новом српском конзервативизму у новој Европи и указала на традиционалне вредности породице, хришћанске вере, нације и државе које су угрожене процесима дехуманизације, десуверенизације и десоцијализације и нагласила значај повезивања и сарадње нових европских конзервативних партија.

Др Андреј Митић је у свом обраћању нагласио могућности које се отварају у новом постлибералном свету и значај Србије и Двери као субјеката нове конзервативне европске агенде.

Форум је био изузетна прилика за окупљање и сарадњу водећих националних конзервативних партија из целе Европе, са којима Двери деле породичне, хришћанске, националне и патриотске вредности.

Делегација Двери успоставила је чврсте везе са руководством и посланицима домаћина, румунске партије АУР, која је само након 2 године од оснивања успела да освоји 9% гласова и освоји 45 мандата у румунском Парламенту.

Пут који су прошле бројне европске конзервативне и националне партије показује да време Двери и вредности које носе у Србији долази и да су Двери препознате и добродошле у ову породицу партија које ће градити нову Европу нација.

Инфослужба Двери

Поруку председника румунске конзервативне парламентарне партије АУР Ђорђа Симиона српском народу и Дверима и изјаву проф. др Тамаре Миленковић Керковић, можете погледати овде:

Share on whatsapp
Share on telegram