Српски Покрет Двери - Лого

Двери на највећем европском конгресу конзервативне политичке акције у Будимпешти

Српски покрет Двери, који је представљао Интернационални секретар др Андреј Митић, учествовао је 19-20.маја у Будимпешти, на конференцији Конзервативне Политичке Акције (CPAC), која је окупила најзначајније конзервативне политичке субјекте у овом тренутку у Европи.

    Под геслом конференције „Бог, Отаџбина, Породица“, учесницима скупа су се, између осталих обратили: премијер Мађарске Виктор Орбан, министарка правде Мађарске Јудит Варга, бивши председник и премијер Чешке Вацлав Клаус, председник белгијског Влаамс Беланг Том ван Грикен, Жордан Бардела из Француског окупљања, председник шпанског Вокса Сантијаго Абаскал, потпредседник Италијанске Лиге Лоренцо Фонтана, Најџел Фараж, Ђорђа Мелони из Италијанске браће, уз низ најзначајнијих медијских и академских посленика са конзервативне сцене.

Посебно изненађање представљало је обраћање и давање подршке скупу путем видео линка бившег председника САД Доналда Трампа, који је дао подршку Виктору Орбану и поздравио окупљање конзервативних снага и најавио да пред конзервативном заједницом стоји велики задатак да заустави проблеме у свету.

Уз низ разговора и билатералних сусрета, између осталог са министарком правде Мађарске Јудит Варгом, потпредседником италијанске Лиге Лоренцом Фонтаном, председником омладине Француског окупљања Енжио Алијасом, председником Влаамс Беланг Том Ван Грикеном, затим представницима Шведских демократа, холандског Форума за демократију и многим другим партнерима, Интернационални секретар Двери имао је част да буде гост у мађарском парламенту, на позив партије „Наша отаџбина“.

Основна порука са скупа јесте да постоји једна нова Европа која окупља националне, хришћанске и породичне вредности, која се уједињује на тим основама, за стварање једне далеко боље Европе и света.

Српски покрет Двери је позван да тој идеји да свој допринос и Србију стави на мапу слободних држава у блиској будућности.

Инфослужба Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: