Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери: Наставља се терор режима над грађанима

Режим Александра Вучића, преко његове и Вулинове партијске полиције наставља да терорише грађане који мисле опозиционо и шаље им прекршајне казне због протеста. Постављамо питање: на основу ког закона се, без претходног легитимисања, грађани кажњавају?

Као и бројним другим учесницима еколошких протеста протеклих недеља, полиција је издала прекршајне налоге функционерима и члановима Српског покрета Двери, а међу њима и председнику Двери Бошку Обрадовићу, потпредседници Тамари Миленковић Керковић, члану Председништва Драгану Весовићу и бројним другим члановима Двери коју су у 50 градова Србије остваривали своје уставно право на слободу окупљања, говора и мишљења због погубних закона и политике власти.

Сви прекршајни налози издати су без претходног легитимисања од стране полиције и сви се позивају на „кретање пешака коловозном траком“, упркос чињеници да се није радило о пешацима, већ о учесницима протеста, које полиција није обезбеђивала, супротно свим стандардима полицијског поступања из чл. 33 Закона о полицији.

Овакво поступање режима представља класичан вид застрашивања и одмазде према учесницима протеста. При томе користе, све ово говори да је полиција користила нелегалне методе препознавања лица путем биометријских камера и телефона. Српски покрет Двери ће пружати помоћ грађанима против којих су подношене прекршајне пријаве и налози због учешћа у еколошким протестима. Такође, гарантујемо грађанима Србије и учесницима протеста и блокада да за све налогодавце и извршиоце који су злоупотребили или прекорачили своја овлашћења, неће бити места у полицији након смене овог криминалног режима.

На крају, овакво поступање полиције под притиском криминалне и аутократске власти према грађанима који бране своје животе, здравље и земљу, говори само једно – да је крај режиму СНС-а близу.

Инфослужба Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: