Српски Покрет Двери - Лого

Двери: Наставља се терор режима над грађанима

Режим Александра Вучића, преко његове и Вулинове партијске полиције наставља да терорише грађане који мисле опозиционо и шаље им прекршајне казне због протеста. Постављамо питање: на основу ког закона се, без претходног легитимисања, грађани кажњавају?

Као и бројним другим учесницима еколошких протеста протеклих недеља, полиција је издала прекршајне налоге функционерима и члановима Српског покрета Двери, а међу њима и председнику Двери Бошку Обрадовићу, потпредседници Тамари Миленковић Керковић, члану Председништва Драгану Весовићу и бројним другим члановима Двери коју су у 50 градова Србије остваривали своје уставно право на слободу окупљања, говора и мишљења због погубних закона и политике власти.

Сви прекршајни налози издати су без претходног легитимисања од стране полиције и сви се позивају на „кретање пешака коловозном траком“, упркос чињеници да се није радило о пешацима, већ о учесницима протеста, које полиција није обезбеђивала, супротно свим стандардима полицијског поступања из чл. 33 Закона о полицији.

Овакво поступање режима представља класичан вид застрашивања и одмазде према учесницима протеста. При томе користе, све ово говори да је полиција користила нелегалне методе препознавања лица путем биометријских камера и телефона. Српски покрет Двери ће пружати помоћ грађанима против којих су подношене прекршајне пријаве и налози због учешћа у еколошким протестима. Такође, гарантујемо грађанима Србије и учесницима протеста и блокада да за све налогодавце и извршиоце који су злоупотребили или прекорачили своја овлашћења, неће бити места у полицији након смене овог криминалног режима.

На крају, овакво поступање полиције под притиском криминалне и аутократске власти према грађанима који бране своје животе, здравље и земљу, говори само једно – да је крај режиму СНС-а близу.

Инфослужба Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: