Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери: Ни у Европском парламенту нема сагласности око француско-немачког споразума о КиМ

Народни посланици и потпредседници Српског покрета Двери проф. др Тамара Миленковић Керковић и Радмила Васић, као и интернационални секретар Двери др Андреј Митић, били су у тродневној посети Европском парламенту, као део делегације 12 посланичких група из Народне скупштине Републике Србије. 

   На данашњој конференцији за медије, одржане овим поводом, проф. др Тамара Миленковић Керковић је истакла да су представници Двери јасно ставили до знања званичницима Европске уније да је француско-немачки споразум о КиМ неприхватљив, како за Двери тако и за преко 80% грађана Србије. Ту поруку су могли да чују и Михал Шимечка – потпредседник ЕП, као и други представници ЕП Матјаж Немец, Виола фон Крамон, Алесандра Морети, Дејвид МекАлистер и Владимир Билчик. Проф. Керковић је додала и то да су представници Двери имали и низ важних састанака са европским конзервативцима, попут Марка Занија из италијансе лиге, иначе председника посланичке групе „Идентитет и демократија“ у ЕП, затим са Матијасом Бухајтом и Томасом Петерком из немачког АФД-а, странке која је упутила захтев немачком Бундестагу да повуче признање лажне државе Косово, Жан Лин Лакапелом из француског Националног окупљања, који је јасно поручио да је притисак на Србију срамота и да су КиМ саставни део Србије. Др Андреј Митић је имао веома успешне састанке са представницима шпанске политичке странке Вокс, шведским демократама, као и са холандским Форумом за демократију.

„Оно што је посебно битно јесте да се глас Двери, као евроскептичне странке, јасно чуо и да се тај глас уважава“, закључила је проф. Керковић.

Радмила Васић је, представљајући странку из које долази, европским парламентарцима поручила да је Српски покрет Двери политичка странка која заступа традиционалне породичне вредности и брани најважније националне интересе, међу којима је и Косово и Метохија у саставу Републике Србије.

„Ми се не слажемо са француско-немачким предлогом и притисцима које вршите, тражимо повлачење овог ултиматума и његово поништавање. За 20 година колико је ЕУ на Косову и Метохији нисте урадили ништа да заштите Србе, који свакодневно трпе огроман терор, малтретирање, рањавање, убијање и то од стране косовских Албанаца на етничкој основи, само зато што су Срби. Подржавате косовске Албанце да некажњено врше етничко чишћење Срба и да уништавају српску имовину“, оштро је Васић поручила представницима ЕУ.

Она је додала да због свега наведеног јасно је зашто Срби, са преко 80% не желе у ЕУ ако је услов признање лажне државе Косово. „Инсистирање ЕУ на потписивању и примени француско немачког ултиматума за Србе ће значити ново етничко чишћење Срба, сада Срба са Косова и Метохије и одговорност ће бити на ЕУ“, закључила је Радмила Васић о томе шта је пренела европским парламентарцима.

Инфослужба Двери 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: