Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Ниш: Како су Нишлије победиле Вучића!

Ниш је, поред Београда и Новог Сада, један од великих градова у Србији у коме су грађани убедљиво победили Вучића и СНС са 53,28% гласова „НЕ“ на референдуму за промену Устава Србије.

    Прави хероји победе на референдуму, поред грађана, су чланови бирачких одбора. И поред покушаја режима да онемогући контролу гласања на многим местима, сви „чувари кутија“ испред Двери остали су на својим местима, иако су већини решења о чланству у одборима „проналажена“ много касније, а један део их није ни до краја дана није добио, док је на појединим местима због забране да уђу на бирачка места интервенисала и полиција.

Овим резултатима у Нишу допринела је двомесечна кампања Двери Ниш против уставних промена, у виду трибина, билборда, саопштења и изјава у медијима који су у Нишу подигли информисаност о недемократској промени Устава.

Кључну превагу у изгласавању „НЕ“ против уставних промена на територији Ниша, допринели су гласачи са подручја ужег градског подручја општине Медијана, где је
ПРОТИВ уставних промена гласано на 47 од 48 гласачких места.
Општина Медијана имала је и највећу излазност од 28,5%.

Ево како су гласале Нишлије на пет нишких општина и где је Вучић побеђен:

На нивоу града Ниша, против уставних промена изјаснили су се гласачи на 100 од 176 гласачких места, углавном на територијама општина Медијана, Палилула и Пантелеј.

У општини Медијана остварена је и највећа разлика гласова „против“ у односу на гласове „за“ промену устава – око 4.550 гласова, док су се разлике у броју гласова у осталим општинама кретале у распону од 425 до 990 гласова.

Интересантно је упоредити резултате са ужег градског подручја и приградских насеља:

Излазност је била уједначена тј. за уже градско подручје је износила 25,7% а за приградска насеља износила је 26,9%.

Процентуални однос гласова „ЗА“ и „ПРОТИВ“ уставних промена у градском подручју је износила 42,% према 57,3%, док је тај однос у приградским насељима износио 57,2% према 41,9%.

Што се тиче разлике у броју гласова, у градском подручју та разлика је износила око 6.800 у корист гласова ПРОТИВ уставних промена, а у приградским насељима разлика је износила око 2.400 у корист гласова ЗА уставне промене.

Победа Нишлија који су гласали ПРОТИВ уставних промена над Вучићем и СНС-ом јасна је порука власти да Ниш устаје и да ће априлски избори показати огромно незадовољство Нишлија корумпираним и криминалним режимом.

ГрО Двери Ниш

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: