Српски Покрет Двери - Лого

Двери: Одмах одустати од одлука које воде у приватизацију ЕПС-а!

Српски покрет Двери захтева од актуелне власти да одустане од трансформације Електропривреде Србије (ЕПС) из јавног предузећа у акционарско друштво. Са стручним, а не партијским кадровима, ЕПС би био веома профитабилно предузеће. 

    Српски покрет Двери је још пред формирање нове Владе Србије упозорио да уместо једног агента страног интереса на функцији министра енергетике Зоране Михајловић, долази други агент страног интереса Дубравка Ђедовић. Да смо били у праву сведочи чињеница о намери трансформације ЕПС из јавног предузећа у акционарско друштво. Да то није крај пута у тежњи да се ово стратешко предузеће прода странцима, говори и намера министарке Ђедовић да на састанку Надзорног одбора у дневни ред уврсти поништавање чак и претходне одлуке о преласку ЕПС-а из ЈП у АД затвореног типа са 100% државног власништва и да се донесе нова одлука, по којој би се променио и статут предузећа. По том предлогу скупштину предузећа би чинио само један члан, то јест министарка, која би директно постављала 7 директора и цео менаџмент.

Постоји намера и да Министарство рударства и енергетике донесе мишљење да јавно снабдевање грађана и малих купаца електричном енергијом више није делатност од општег интереса. Такође, преласком из ЈП у АД предвиђено је да ЕПС уместо предузећа за производњу и трговину електричном енергијом буде предвиђен само за производњу струје, што би представљало увертиру за гашење рударског и термо сектора, изазвало прекомерни увоз струје, али и отказ за 16.000 од укупно 20.000 радника. Због свега овога, радници ЕПС-а најављују штрајк за који имају апсолутну подршку Српског покрета Двери.

Подсећамо јавност да су нестручни партијски СНС кадрови, попут Милорада Грчића, упропастили ЕПС, али да продаја најважнијег јавног предузећа у Србији никако не може бити решење. Напротив, решење је у именовању стручних људи и менаџера од каријере на руководеће позиције, а не партијских послушника СНС-а. Али, пре тога, услов свих услова је да агенти страног интереса, попут Дубравке Ђедовић, држе руке даље од стратешки важних предузећа по српске националне интересе.

Инфослужба Двери 

*Извор фотографије 1: Н1 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: