Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Пирот: Стоп насиљу – подршка проф. Божићу и Гласу Пирота

„Пред свитање мрак је најцрњи!“ 

       Сведоци смо да у Србији, све чешће уместо виновника криминалних радњи, који су најчешће у спрези са вршиоцима власти, институције система прогоне узбуњиваче, савесне полицијске раднике и савесне вршиоце дужности судске власти. Да не набрајамо све случајеве, али свима је познат случај Крушика, Јовањице, Дољевачке рампе, саобраћајке кума Петровића… Све је више и све су чешћи такви случајеви и у мањим срединама. Јавност је са тиме мање упозната и тешко је појединцу изборити се кад дође на удар таквог система.

У Пироту смо на примеру одбране река Старе планине схватили да само заједно, сложно, борећи се за свој опстанак и пружајући отпор наопаком систему и његовим институцијама можемо да победимо. Сведоци смо како се репресија и насиље према нашем суграђанину, проф. Дарку Божићу, из дана у дан појачава. После узнемиравања и прогона на радном месту, у школи, почела су узнемиравања и у породичном дому и то у присуству малолетног детета.

Проф. Божић је постао симбол слободомислећег човека, и напади на њега су напади на све нас који се тако осећамо и то желимо да будемо. Данас он, сутра било ко други. А једини грех му је што жели да живи нормално, савесно обавља свој посао и не жели да жмури на неправду и тиме буде саучесник у злочину система над појединцем.

Зато, сви као један, супротставимо се насиљу и прогону, подржимо проф. Божића и Глас Пирота и изађимо на протест против насиља у Пироту, у петак 7. јула од 19 часова.

ГрО Двери Пирот 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: