Српски Покрет Двери - Лого

Двери Пирот: Стоп насиљу – подршка проф. Божићу и Гласу Пирота

„Пред свитање мрак је најцрњи!“ 

       Сведоци смо да у Србији, све чешће уместо виновника криминалних радњи, који су најчешће у спрези са вршиоцима власти, институције система прогоне узбуњиваче, савесне полицијске раднике и савесне вршиоце дужности судске власти. Да не набрајамо све случајеве, али свима је познат случај Крушика, Јовањице, Дољевачке рампе, саобраћајке кума Петровића… Све је више и све су чешћи такви случајеви и у мањим срединама. Јавност је са тиме мање упозната и тешко је појединцу изборити се кад дође на удар таквог система.

У Пироту смо на примеру одбране река Старе планине схватили да само заједно, сложно, борећи се за свој опстанак и пружајући отпор наопаком систему и његовим институцијама можемо да победимо. Сведоци смо како се репресија и насиље према нашем суграђанину, проф. Дарку Божићу, из дана у дан појачава. После узнемиравања и прогона на радном месту, у школи, почела су узнемиравања и у породичном дому и то у присуству малолетног детета.

Проф. Божић је постао симбол слободомислећег човека, и напади на њега су напади на све нас који се тако осећамо и то желимо да будемо. Данас он, сутра било ко други. А једини грех му је што жели да живи нормално, савесно обавља свој посао и не жели да жмури на неправду и тиме буде саучесник у злочину система над појединцем.

Зато, сви као један, супротставимо се насиљу и прогону, подржимо проф. Божића и Глас Пирота и изађимо на протест против насиља у Пироту, у петак 7. јула од 19 часова.

ГрО Двери Пирот 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: