Српски Покрет Двери - Лого

Двери: Подршка недељном протесту Срба на КиМ

Српски покрет Двери пружа подршку протесту који ће бити одржан у недељу, 8. јануара, у Косовској Митровици, код споменика цару Лазару са почетком у 12 часова и 1 минут. 

    Овај протест има двоструки циљ. Прво, да се укаже на терор који Срби на КиМ трпе од сепаратистичких власти у Приштини и друго, да укаже на незадовољство Срба према политици коју спроводи актуелна власт у Београду и њена ћерка фирма на КиМ, Српска листа. С тим у вези, Двери подржавају и захтеве Срба са КиМ који ће протествовати у недељу, а пре свега: 1. Да се пусте сви ухапшени Срби, али не у кућни притвор већ на слободу; 2. Да се затворе војно-полицијске базе тзв. косовских безбедносних снага и да се РОСУ повуче са севера КиМ.

Док не буду испуњени ови захтеви, тражимо од председника Републике да замрзне све преговоре са Приштином, да се усагласи нова платформа за преговоре и да се тражи измештање преговора из Брисела у Савет безбедности УН. Такође, тражимо да у даљим преговорима и одлучивањима учествују сви политички представници и истакнути појединци и удружења са КиМ који желе да у томе узму учешће.

Инфослужба Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: