Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери: Подршка недељном протесту Срба на КиМ

Српски покрет Двери пружа подршку протесту који ће бити одржан у недељу, 8. јануара, у Косовској Митровици, код споменика цару Лазару са почетком у 12 часова и 1 минут. 

    Овај протест има двоструки циљ. Прво, да се укаже на терор који Срби на КиМ трпе од сепаратистичких власти у Приштини и друго, да укаже на незадовољство Срба према политици коју спроводи актуелна власт у Београду и њена ћерка фирма на КиМ, Српска листа. С тим у вези, Двери подржавају и захтеве Срба са КиМ који ће протествовати у недељу, а пре свега: 1. Да се пусте сви ухапшени Срби, али не у кућни притвор већ на слободу; 2. Да се затворе војно-полицијске базе тзв. косовских безбедносних снага и да се РОСУ повуче са севера КиМ.

Док не буду испуњени ови захтеви, тражимо од председника Републике да замрзне све преговоре са Приштином, да се усагласи нова платформа за преговоре и да се тражи измештање преговора из Брисела у Савет безбедности УН. Такође, тражимо да у даљим преговорима и одлучивањима учествују сви политички представници и истакнути појединци и удружења са КиМ који желе да у томе узму учешће.

Инфослужба Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: