Српски Покрет Двери - Лого

Двери: Поништавање и понављање избора на свим нивоима једини је излазак из политичке кризе у којој се Србија налази

Српски покрет Двери сматра бесмисленим понављање парламентарних избора на само 34 бирачка места и захтевамо поништавање и понављање избора на свим нивоима, што се посебно односи на републичке и београдске избора, због грубог кршења изборних регуларности и изборне крађе. 

     Поновљени избори на 34 бирачка места не могу бити одржани 30. децембра и из разлога јер смо поднели 120 приговора који су одбијени, али правни процес још није завршен и наше жалбе се налазе пред другостепеним органима. Подсећамо јавност да су изборне нерегуларности биле огромне, од масовног а забрањеног фотографисања гласачких листића, преко тога да су представници власти у бирачким одборима водили паралелне бирачке спискове, да је неко већ гласао у име људи који су дошли да гласају и довођења фантомских бирача са стране, до фалсификованих гласачких листића пронађених у гласачкој кутији. Када све ово имамо у виду, поништавање ових и понављање избора на свим нивоима у мају са преосталим локалним, једини је излазак из постојеће политичке кризе у којој се Србија налази. Све то уз драстично побољшање изборних услова, који се пре свега односе на сређивање бирачких спискова и једнаку медијску заступљеност политичких актера на изборима.

Грађани Србије, а пре свега студенти, препознали су огромне размере изборне крађе од стране режима Александра Вучића и они данас са пуним правом протестују против тога. Осуђујемо премлаћивање и хапшење студената, али тражимо и да одговорност преузме нова парламентарна опозиција која је добила подршку бирача, али која очито од те одговорности бежи.

Инфослужба Двери 

*Извор фотографије: Н1 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: