Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери: Поскупљења све већа, власт не ради ништа да заустави раст цена

У Србији свакога дана расту цене свих животних намириница, а нови министар енергетике Дубравка Ђедовић најављује и нова поскупљења енергената. Изгледа да никога из власти не интересује како ће грађани преживети наредну зиму.

     Ако знамо да су основне животне намирнице у просеку скупље за 50% него пре годину дана, ако имамо несташицу млека које увозимо из Пољске, а да је притом наше млеко јефтиније у земљама региона него код нас, онда је јасно да ће ново поскупљење енергената значити дужничко ропство за грађане Србије. И не зависе сва поскупљења од светске економске кризе, јер је електроенергетски систем Србије уништен захваљујући катастрофалној кадровској политици актуелне власти, због које смо од извозника струје дошли до тога да смо од јануара до августа ове године увезли струју и гас у вредности од чак 1.5 милијарди евра. Међутим, оно што највише забрињава јесте неодустајање власти од, у овом тешком тренутку, бесмислених пројеката као што је изградња националног стадиона или куповина права за преносе утакмица енглеске Премијер лиге. Јер само за ове две ставке, држава ће издвојити ПРЕКО МИЛИЈАРДУ ЕВРА.

Политика Српског покрета Двери по овом питању је веома јасна. Овај новац је требао бити уложен у повећање плата и пензија, као и у домаћу привреду и пољопривреду, јер само развојем домаћег економског интереса, могуће је обезбедити сигурност за све грађане Србије. Из тог разлога Двери су предложиле и конкретне мере у том правцу, као што је ограничење висине трговачке марже за све проиозводе, смањење ПДВ на 1% за основне животне намирнице, али и укидање ПДВ на храну, хигијену и опрему за бебе.

Инфослужба Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: