Српски Покрет Двери - Лого

Двери потписале Меморандум о забрани злоупотребе деце у политичке сврхе

Српски покрет Двери је у складу са својом породичном политиком и Социјалним прогласом „За државу која брине“, а који у центар друштвене заштите стављају децу и породицу, потписао Меморандум о разумевању и прихватању Кодекса о заштити деце од политичких злоупотреба са организацијом Пријатељи деце Србије.

    У име Српског покрета Двери Меморандум је потписала проф. др Тамара Миленковић Керковић, потредседник Српског покрета Двери и председник Социјално-економског савета Двери. Приступањем Меморандуму, Двери су постале осма политичка организација у Србији која се обавезала да ће штитити децу од политичких злоупотреба и да ће се и надаље у свом раду одговорно односити према деци. Заштиту деце од политичких и медијских злоупотреба, у складу са међународним и домаћим правом а ради бољег, здравијег и квалитетнијег живота и одрастања сваког детета у Србији, Двери сматрају темељем своје породичне политике.

Поштујући Конвенцију Уједињених нација о правима детета, Двери сматрају да је брига о деци најважнији аспекат социјалне политике чији циљеви треба да буду смањење класних разлика, смањење сиромаштва и смањење неједнакости по којој је Србија у најтежем положају од свих европских земаља.

Политичка злоупотреба деце је напад на њихову приватност, на дечију част и углед, и један је тешких напада на породицу чија је добробит кључна мера свих политика. Стога, одредбе Кодекса којима се политичке странке обавезују да неће учлањивати малолетнике, као и да неће организовати било какво идеолошко ни политичко деловање међу децом, Двери сматрају кључним за уношење нормалности и елементарне људскости у политички живот. Посебно важним Двери сматрају и однос медија и политичког маркетинга према деци али и према младима, а учешће деце у предизборној кампањи сматрамо тешком злоупотребом деце која је забрањена и императивним нормама.

Изложеност деце сценама насиља, видео насиљу у ријалити програмима и сценама на насловним странама у штампи или преко друштвених мрежа, Двери такође сматрају тешким обликом злостављања деце.

Због тога, и у овој прилици понављамо захтеве за укидање ријалити програма на свим телевизијама са националном фреквенцијом, као и опорезивање кича на свим програмима и у свим медијима. Заустављање медијског насиља над децом и младима, као и политичке злоупотребе деце, један је од приоритета породичне политике и социјалног програма Српског покрета Двери.

Инфослужба Српског покрета Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: