Српски Покрет Двери - Лого

Двери: Позивамо Вучића да одбаци све ултиматуме у Бриселу и врати се у Београд – тражимо хитну седницу Народне скупштине!

С обзиром на новонасталу ситуацију на Косову и Метохији, Српски покрет Двери захтева моментални излазак Срба из свих сепаратистичких институција на Косову и Метохији, као и сазивање хитне седнице НС РС поводом стања на КиМ и најновијих бриселских преговора који су ушли у опасну фазу.

    Двери сматрају да је ово питање од прворазредног државног и националног интереса и да приватизација косовске политике од стране председника СНС и Србије мора овог тренутка да престане и тема КиМ се врати у Народну скупштину где једино може задобити легитимитет. Уместо партијског састанка са Србима са КиМ који је најављен за недељу, захтевамо да та тема дође на дневни ред у Скупштини и да представници Срба са КиМ буду такође присутни на тој седници.

Упозоравамо јавност да је актуелно радикализовано стање на КиМ и најновији бриселски склоп догађаја само мамац за улазак у тзв. правно-обавезујући свеобухватни споразум, односно признање лажне државе Косово. Позивамо Вучића да одбаци све ултиматуме у Бриселу и врати се у Београд!

Истовремено, постављамо следећа питања: Да ли се врши концентрација албанских оружаних снага на северу КиМ? Да ли се утврђују положаји албанске стране, осматрачнице и снајперска гнезда? Да ли се довозе тешка оруђа за разбијање барикада? Да ли Албанци спремају за упад на север КиМ супротно свим међународнмих договорима? Да ли Србија има спреман одговор уколико се деси агресија сепаратиста на север и почне насиље над нашим народом?

Јасно је да се питање КиМ „украјинизује” како од стране Запада, тако и од самог Куртија који представља новог Зеленског и спрема покушај „Олује” на северу КиМ. Двери упозоравају да је север КиМ од прворазредне геостратешке важности за државу Србију и да би агресивни упад Албанаца на север КиМ угрозио укупну безбедност државе, радикализовао питање Рашког округа и угрозио стратешку везу са Црном Гором, док би са друге стране био сигнал сепаратистима у Пчињском округу да нам пресеку другу стратешку тачку, моравско-вардарску долину и стратешку везу са Грчком, што је циљ који они и не крију и који спроводе у дело све ове године док им власт то дозвољава. Наша порука Председнику Републике и целој српској нацији је да север КиМ ни по коју цену не сме пасти!

Захтевамо хитну седницу Народне скупштине већ за викенд и промену пропале досадашње косовске политике и прелазак на нову државотворну платформу повратка суверенитету државе Србије на КиМ коју смо предали свим посланичким групама у Народној скупштини, као и најзначајнијим српским институцијама! Тој седници поред Срба са КиМ треба да присуствују и представници СПЦ, САНУ, Срба из Републике Српске, Црне Горе, комплетног региона и расејања, јер је питање КиМ свесрпско! Крајњи је час и апелујемо за национално јединство у овом тренутку и напуштање личних одлука у малом кругу људи по овом питању које може угрозити сам опстанак српског народа и државе.

Инфослужба Двери

*Извор фотографије: Савет Европе
Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: