Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери предале два захтева председнику Покрајинске владе Игору Мировићу

Председница Покрајинског одбора Двери Ивана Стојановић и народни посланик Иван Костић одржали су конференцију за штампу и поднели захтеве председнику Покрајинске владе Игору Мировићу да влада приступи изради Плана пошумљавања АП Војводине и да се за ову годину промени висине накнаде за одводњавање за пољопривреднике. 

Ивана Стојановић је нагласила да на основу свих проблема са којима се АП Војводина данас суочава око недостатка шума, долазимо до егзактних података да нам је потребно око 170.000 хектара земљишта под шумама.

„Предлажемо доношење Плана пошумљавања за све локалне самоуправе као једног обавезујућег документа. Тај план би морао да у себи садржи све потребне анализе појединих самоуправа, предлоге површина које су слободне за пошумљавање и предлога површина које морају да се изврши трансформација из пољопривредног у шумско земљиште. План би морао да на нивоу АП Војводина буде координисан и са Фондом за пошумљавање, да извршење Плана пошумљавања прате и предвиђена средства за ту намену у Фонду за пошумљавање“, рекла је Стојановићева.

Иван Костић је казао да за основу наших питања постављених Скупштини Републике Србије, која се тичу одводњавања, сматрамо објашњење од стране министра финансија Синише Малог, „да висину накнаде одређује јавно предузеће коме је поверена делатност одводњавања“, у овом случају ЈВП Војводине воде, што нам даје за право да сматрамо, да услуга одводњавања која се не врши по многим местима у Војводини може да буде симболична, у висини од једног динара по хектару.

„На тај начин би се изашло у сусрет одговору који је дао председник Покрајинске владе, када је рекао да они не могу да укину ту одлуку о накнадама јер је то донесено у Скупштини Републике Србије. Свакако да Покрајинска влада, као оснивач ЈВП „Војводинаводе“, може да донесе одлуку или препоручи ЈВП „Војводинаводе“ да се донесе одлука о висини накнаде за одводњавање у износу од један динар по хектару“, рекао је Костић.

Инфослужба Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: